Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο πολυετές χαμηλό η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς έφτασε τη Δευτέρα σε χαμηλό 13 ετών, ενώ κινείται χαμηλότερα από αυτό το επίπεδο την Τρίτη και διαμορφώνεται στο 3,45%. Του 5ετούς, με καθοδική επίσης κατεύθυνση, κυμαίνεται στο 2,28%.

Σε νέο πολυετές χαμηλό η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Τα κρατικά κόστη δανεισμού της νότιας Ευρώπης χτυπούν νέα χαμηλά την Τρίτη, με ώθηση από τις ελπίδες ότι η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα ενισχύσει τις προσδοκίες για υποστηρικτικά μέτρα πολιτικής τους επόμενους μήνες.

Σε ένα γενικά υποτονικό trading, οι αγορές της ευρωπαϊκής Περιφέρειας συνεχίζουν να υπεραποδίδουν.

Η απόδοση του 10ετούς πορτογαλικού ομολόγου υποχωρεί στο 1,21%, στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων τουλάχιστον 25 ετών, ενώ το επιτόκιο του 30ετούς ιταλικού τίτλου υποχωρεί τέσσερις μονάδες βάσης, στο 3,42%, στο πιο χαμηλό από τον Ιούλιο.

Η ΕΚΤ συνεδριάζει την Τετάρτη, με τους επενδυτές να ελπίζουν ότι ίσως δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδιά της όσον αφορά τον νέο γύρο φθηνών δανείων προς τις τράπεζες με στόχο την υποστήριξη της οικονομικής ανάπτυξης. Αυτά τα δάνεια έχουν βοηθήσει ιδιαίτερα τις νότιες ευρωπαϊκές οικονομίες, όπως της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς έφτασε τη Δευτέρα σε χαμηλό 13 ετών, ενώ κινείται χαμηλότερα από αυτό το επίπεδο στο trading της Τρίτης. Με πτώση κατά 2 μονάδες βάσης, διαμορφώνεται στο 3,45%. Του 5ετούς, με καθοδική κατεύθυνση κατά 1,6 μονάδα βάσης, κυμαίνεται στο 2,28%.

Το επιτόκιο του γερμανικού 10ετούς σταθερό, στο 0,002%, του γαλλικού 10ετούς με μικρή καθοδική κίνηση μισής μονάδας βάσης, στο 0,35%, ενώ του βρετανικού 10ετούς διατηρείται στο 1,11%.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς υποχωρεί 2,7 μονάδες βάσης, στο 2,61%, ενώ του ισπανικού 10ετούς κατά περίπου μία μονάδα βάσης χαμηλότερα, κυμαίνεται στο 1,08%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury κινείται μισή μονάδα βάσης χαμηλότερα, στο 2,51%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v