Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Το ενδιαφέρον στρέφεται στα εταιρικά κέρδη πρώτου τριμήνου. Οι επενδυτές αξιολογούν και τα νέα για τις καθολικές κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών στις χώρες που εισάγουν ιρανικό πετρέλαιο. To αμερικανικό αργό ενισχύεται 2,6%.

Αρνητικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Μικρές καθοδικές κινήσεις σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν μία σειρά γεωπολιτικών θεμάτων και αναμένουν τη δημοσίευση νέων αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κινείται χαμηλότερα (-0,1%), στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,2%, ενώ στο Παρίσι ο CAC υποχωρεί 0,05%. Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη διολισθαίνει 0,8%, όπως και ο ΜΙΒ στο Μιλάνο (-0,4%).

Στην Ασία, τα πρόσημα ήταν μικτά, εν μέσω δημοσιευμάτων που θέλουν την Κίνα να επικεντρώνεται ίσως ξανά περισσότερο στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από ότι στα οικονομικά κίνητρα.

Οι επενδυτές επίσης αξιολογούν τα νέα για τις καθολικές κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών στις χώρες που εισάγουν ιρανικό πετρέλαιο. 

Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεν θα δώσει άλλες εξαιρέσεις από τις αμερικανικές κυρώσεις σε χώρες που αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο, επιταχύνοντας την αποστολή της, με στόχο να φτάσει τις εξαγωγές του Ιράν σε μηδενικό σημείο.

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα κράτη που εισάγουν πετρέλαιο από το Ιράν θα πρέπει να τερματίσουν τις αγορές τους πολύ σύντομα, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωπα με βαριές αμερικανικές κυρώσεις.

To αμερικανικό αργό ενισχύεται 2,6%, στα 65,70 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με μικρότερα κέρδη (+0,8%) κυμαίνεται στα $74,63.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v