Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες κινήσεις στα ελληνικά yields

Στο 3,34% διατηρείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, στο 2,24% του 5ετούς. Πιέσεις στα επιτόκια των ιταλικών ομολόγων, με του 10ετούς να κινείται ανοδικά κατά 4,4 μονάδες βάσης.

Ηπιες κινήσεις στα ελληνικά yields

Σημαντικές απώλειες στα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου για αύξηση στους δασμούς των ΗΠΑ σε κινεζικά προϊόντα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι την επόμενη Παρασκευή θα αυξήσει τους δασμούς, στο 25%, σε ορισμένα κινεζικά προϊόντα ενώ θα επιβάλει επιπρόσθετους δασμούς και σε άλλα εισαγόμενα είδη, συνολικής αξίας 325 δισ. δολαρίων. 

Στο μέτωπο των δεδομένων, βελτιωμένη εμφανίζεται η διάθεση των επενδυτών στην ευρωζώνη, καθώς μπαίνουμε στον Μάιο. Η άνοδος στο κλίμα καταγράφεται για τρίτο συνεχόμενο μήνα, ενώ έφτασε στο υψηλότερο σημείο από τον Νοέμβριο του 2018, με στήριξη από το παγκόσμιο περιβάλλον -υποχωρούν οι φόβοι για ύφεση- και την αποφυγή του άτακτου Brexit.

Σύμφωνα με τον οργανισμό ερευνών Sentix, ο δείκτης επενδυτικού κλίματος στις 19 χώρες του ευρώ αυξήθηκε στις 5,3 μονάδες τον Μάιο, από μείον 0,3 τον Απρίλιο. Όπως μεταδίδει το Reuters, οι αναλυτές ανέμεναν να ανέλθει στη 1,4 μονάδα.

Την ίδια ώρα, σταθεροποιητικά κινήθηκε το λιανεμπόριο στην ευρωζώνη τον Μάρτιο, ανατρέποντας τις προσδοκίες των οικονομολόγων που προέβλεπαν μικρή πτώση, μετά από δύο μήνες ανοδικής πορείας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι πωλήσεις στις 19 χώρες του ευρώ ήταν αμετάβλητες σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 0,1% πτώση, σύμφωνα με τη Eurostat.

Στην αγορά κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχωρεί μία μονάδα βάσης, στο 0,01%, του γαλλικού 10ετούς με ανοδική τάση διαμορφώνεται στο 0,36%, του βρετανικού αντίστοιχου τίτλου κινείται σταθεροποιητικά στο 1,21%,

Στον ευρωπαϊκό Νότο, του ισπανικού 10ετούς διολισθαίνει 1,2 μονάδα βάσης, στο 0,97% ενώ του ιταλικού 10ετούς δέχεται πιέσεις (+4,4 μονάδες βάσης) και κυμαίνεται στο 2,59%.

Ηπιες κινήσεις σημειώνουν τα ελληνικά yields. Του 10ετούς κινείται μισή μονάδα βάσης υψηλότερα, στο 3,34%, ενώ του 5ετούς με καθοδική κατεύθυνση φτάνει στο 2,24%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v