Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 3,33% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Το επιτόκιο του γερμανικού 10ετούς κινείται καθοδικά, στο μείον 0,02%, ενώ του γαλλικού αντίστοιχου τίτλου διολισθαίνει στο 0,33%.

Ηπιες κινήσεις στις διεθνείς αγορές την Τρίτη, μετά την κλιμάκωση της εμπορικής έντασης μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας.

Τη Δευτέρα, οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για αύξηση των δασμών στο 25% από 10% που είναι σήμερα σε κινεζικά προϊόντα και επιβολή νέων φόρων σε επιπλέον αγαθά από την Κίνα προκάλεσαν sell off στις διεθνείς αγορές.

Την ίδια ώρα, ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι κατηγορούν την Κίνα ότι αθέτησε τις δεσμεύσεις της για τερματισμό του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, αυξάνοντας τον κίνδυνο κατάρρευσης των διαπραγματεύσεων Ουάσιγκτον-Πεκίνου.

Σε ενημέρωση που έγινε τη Δευτέρα, ο Ρόμπερτ Λάιτιζερ, o εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, και ο Στίβεν Μνούτσιν, ο υπουργός Οικονομικών, σημείωσαν ότι η κυβέρνηση Τραμπ είναι προετοιμασμένη να προχωρήσει με μεγαλύτερους δασμούς σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας $200 δισ. από το πρωί της Παρασκευής, ως αντίδραση στο αδιέξοδο των συνομιλιών.

Το ενδιαφέρον σήμερα στρέφεται στο ταξίδι της κινεζικής αντιπροσωπείας στην Ουάσιγκτον για τη συνέχιση των εμπορικών διαπραγματεύσεων. Ο κορυφαίος εμπορικός αντιπρόσωπος της Κίνας, ο αντιπρόεδρος της χώρας Λιου Χε, θα ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες, στις 9-10 Μαΐου, σε μία κρίσιμη εβδομάδα για τις σχέσεις των δύο χωρών.

Η σινοαμερικανική εμπορική διαμάχη είναι απειλή για την παγκόσμια οικονομία, σημείωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, την Τρίτη. Η Κριστίν Λαγκάρντ υπογράμμισε ότι οι «πρόσφατες φήμες και τα tweets» δεν συμβάλλουν σε καμία συμφωνία.

Μιλώντας στο Παρίσι, για το χρέος των αναπτυσσόμενων κρατών, πρόσθεσε ότι επιβάλλεται να επιλυθούν οι εντάσεις μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων για να αποφευχθεί η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Στην αγορά κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχωρεί 3 μονάδες βάσης, στο μείον 0,02%, του γαλλικού 10ετούς κατά 2,1 μονάδες βάσης, στο 0,33%, ενώ του βρετανικού αντίστοιχου τίτλου διολισθαίνει 3,6 μονάδες βάσης, στο 1,18%.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς κινείται καθοδικά κατά μισή μονάδα βάσης, στο 3,33%, του 5ετούς σημειώνει μεγαλύτερη πτώση κατά 1,8 μονάδα βάσης, στο 2,23%, του ιταλικού 10ετούς κινείται σταθεροποιητικά στο 2,57%, ενώ του ισπανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί 2,3 μονάδες βάσης, στο 0,96%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v