Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 2,92% ανέρχεται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Το επιτόκιο του ιταλικού 10ετούς υποχωρεί 4,4 μονάδες βάσης, στο 2,53%. Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, Σαλβίνι και Ντι Μάιο, φαίνεται ότι τα βρίσκουν, μετά τις απειλές του πρωθυπουργού για παραίτηση.

Ρυθμό ανάπτυξης 0,9% κατέγραψε η ελληνική οικονομία το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, ενώ μετά από εποχική διόρθωση, καταγράφεται επέκταση κατά 1,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι σε ετήσια βάση, η τελική καταναλωτική δαπάνη παρουσιάζει μείωση 0,1%, οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου αύξηση κατά 7,9%, οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών αύξηση 4% και οι εισαγωγές αύξηση κατά 9,5%.

Ανοδικά κινείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς στο μεσημεριανό trading, μετά την ανακοίνωση των δεδομένων και την σταθεροποιητική πρωινή έναρξη. Το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 2,92%, ενώ του 5ετούς, με πιο ήπια αύξηση, κυμαίνεται στο 1,73%.

Την ίδια ώρα, το επιτόκιο του 10ετούς Bund υποχωρεί 1,2 μονάδα βάσης, στο μείον 0,21%, του γαλλικού διολισθαίνει 1,5 μονάδα βάσης, στο 0,18%, ενώ του βρετανικού αντίστοιχου τίτλου διατηρείται στο 0,86%.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς υποχωρεί 4,4 μονάδες βάσης, στο 2,53%. Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, Σαλβίνι και Ντι Μάιο, φαίνεται ότι τα βρίσκουν, μετά τις απειλές του πρωθυπουργού για παραίτηση, εάν δεν υπάρξει συναίνεση μεταξύ τους.

Στη Μαδρίτη, το επιτόκιο του 10ετούς κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 0,67%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury κινείται ανοδικά κατά 1,7 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 2,09%. Υποχώρησε στο πιο χαμηλό από τον Σεπτέμβριο του 2017 κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφότου ο James Bullard, επικεφαλής της Fed του St. Louis δήλωσε ότι μία μείωση στα επιτόκια «μπορεί να δικαιολογηθεί σύντομα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v