Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ιστορικά χαμηλά για τις αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα εντείνουν την ανησυχία για την επίπτωση της σινοαμερικανικής εμπορικής διένεξης, ενώ η αστάθεια στη Μέση Ανατολή αυξάνει τη ζήτηση για τίτλους που θεωρούνται "ασφαλή καταφύγια".

Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund ενώ το yield του Ισπανικού τίτλου για πρώτη φορά διαμορφώνεται κάτω του 0,5%, καθώς τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα εντείνουν την ανησυχία για την επίπτωση της σινοαμερικανικής εμπορικής διένεξης, ενώ οι επενδυτές προσδοκούν τώρα πως θα υπάρξουν μειώσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.

Στην αύξηση της ζήτησης για τίτλους που θεωρούνται «ασφαλή καταφύγια» συμβάλει και η αστάθεια στη Μέση Ανατολή, μετά και τις χθεσινές επιθέσεις σε δυο πετρελαιοφόρα δεξαμενόπλοια.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund υποχωρεί στο -026%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2,31%, του πορτογαλικού στο 0,60% και του ισπανικού στο 0,49%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,7%, του 7ετούς στο 1,89% και του 5ετούς στο 1,55%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v