Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 2,23% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Καθοδική κίνηση καταγράφουν τα ευρωπαϊκά yields, ενώ και η απόδοση του 10ετούς Treasury σημειώνει πτώση, μετά το σήμα του επικεφαλής της Fed για επικείμενη μείωση επιτοκίων από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα.

Στο 2,23% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Οι ανησυχίες για την εμπορική πολιτική και την αδύναμη παγκόσμια οικονομία «συνεχίζουν να επιβαρύνουν τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας», τόνισε την Τετάρτη ο Τζερόμ Πάουελ, υπογραμμίζοντας πως η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να δράσει για να διατηρήσει την δεκαετή οικονομική επέκταση.

«Η διαφαινόμενη πρόοδος στο εμπόριο μετατράπηκε σε περισσότερη αβεβαιότητα και οι επαφές μας από τον επιχειρηματικό και αγροτικό τομέα μετέφεραν έντονες ανησυχίες για τις εξελίξεις στο εμπόριο» ανέφερε ο κ. Πάουελ σε ομιλία του στο Κογκρέσο, επισημαίνοντας ότι οι επενδύσεις των επιχειρήσεων έχουν επιβραδυνθεί κάπως.

Την ίδια ώρα, οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ έκριναν ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά οι αβεβαιότητες και τα καθοδικά ρίσκα στο outlook της αμερικανικής, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο, όπως αναφέρεται στα πρακτικά της συνεδρίασης της 18ης και 19ης Ιουνίου. 

Η ομιλία Πάουελα οδηγεί τα ευρωπαϊκά yields χαμηλότερα. Στην αγορά κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, η απόδοση του γαλλικού 10ετούς υποχωρεί 1,5 μονάδα βάσης, στο μείον 0,03%, ενώ του γερμανικού 10ετούς κινείται καθοδικά κατά μία μονάδα βάσης, στο μείον 0,31%.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, η απόδοση του ισπανικού 10ετούς υποχωρεί τρεις μονάδες βάσης, στο 0,40%, ενώ του ιταλικού αντίστοιχου τίτλου, με αντίστοιχη πτώση, διαμορφώνεται στο 1,69%.

Καθοδικά κινείται και το κόστος του ελληνικού δανεισμού. Η απόδοση του 10ετούς φτάνει στο 2,23% -χαμηλότερα κατά 5,6 μονάδες βάσης- ενώ του 5ετούς διολισθαίνει 3,5 μονάδες βάσης, στο 1,25%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury κινείται καθοδικά κατά 1,5 μονάδα βάσης και φτάνει στο 2,04%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v