Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 2,03% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Χαμηλά διατηρούνται τα ευρωπαϊκά yields. Του γερμανικού υποχωρεί στο μείον 0,39% και του γαλλικού στο μείον 0,1%. Ενισχυμένα και τα ιταλικά ομόλογα.

Χαμηλά διατηρούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, στο trading της Πέμπτης. Με πτώση κατά 2,1 μονάδες βάσης, του 10ετούς διαμορφώνεται στο 2,03% και του 5ετούς στο 1,05%.

Διατηρούν το χαμηλό σημείο τους και τα ιταλικά yields -αν και σήμερα ενισχύονται κατά 3,3 μονάδες βάσης- με του 10ετούς να φτάνει στο 1,64%.

Γλίτωσε την πειθαρχική διαδικασία η Ρώμη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι δεν θα προχωρήσει στην επιβολή πειθαρχικών μέτρων κατά της Ιταλίας, μετά τα βήματα που έκανε η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τη διόγκωση του χρέους της.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος για Οικονομικά Θέματα Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι η Κομισιόν είναι διατεθειμένη να εξετάσει όλες τις πληροφορίες από την Ιταλία σχετικά με τα δημόσια οικονομικά της, προτού λάβει μια τελική απόφαση.

Η ιταλική κυβέρνηση δημοσίευσε νέα εξαμηνιαία στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το προβλεπόμενο έλλειμμα για το 2019 θα είναι περίπου 7 δισ. ευρώ λιγότερο από τον στόχο του Απριλίου, εξαιτίας των χαμηλότερων δαπανών και τα υψηλότερων εσόδων. 

Στην αγορά των υπόλοιπων κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς με μικρή καθοδική κατεύθυνση, κατά μισή μονάδα βάσης, φτάνει στο μείον 0,39%, του γαλλικού 10ετούς κατά μία μονάδα βάσης χαμηλότερα βρίσκεται στο μείον 0,1% ενώ του ισπανικού αντίστοιχου τίτλου κινείται σταθεροποιητικά, στο 0,22%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury διατηρείται στο 1,95%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v