Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 2,15% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Στο επίκεντρο των επενδυτών τα σχέδια της Ιταλίας για έκδοση 50ετούς ομολόγου, τα οποία ωθούν τα ευρωπαϊκά yields υψηλότερα. Η κίνηση θα μπορούσε να γίνει ακόμη και την Τρίτη, σε μία στιγμή που οι αγορές δείχνουν εμπιστοσύνη στη Ρώμη.

Στο 2,15% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Υψηλότερα κυμαίνονται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων την Τρίτη, με τους επενδυτές να αναμένουν την έκδοση 50ετούς ομολόγου από τη Ρώμη.

Το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών έχει αναθέσει σε επενδυτικές τράπεζες την πώληση 50ετών ομολόγων σε θεσμικούς επενδυτές, παίρνοντας ώθηση από την εμπιστοσύνη που δείχνει η αγορά, αφότου η ιταλική κυβέρνηση απέφυγε την πειθαρχική διαδικασία της Κομισιόν για το αυξημένο χρέος. 

Το ομόλογο λήξης 2067 θα διαχειριστούν οι Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και UniCredit, μέσω κοινοπραξίας, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η έκδοση θα μπορούσε να γίνει ακόμη και την Τρίτη. Οι αποδόσεις των ιταλικών 50ετών ομολόγων κινούνται σταθεροποιητικά, στο 2,88%.

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με του 10ετούς να ενισχύεται κατά οκτώ μονάδες βάσης, στο 2,15% και του 5ετούς κατά 4,2 μονάδες βάσης, στο 1,19%.

Η απόδοση του ισπανικού 10ετούς ανέρχεται κατά 2,1 μονάδες βάσης, στο 0,45% ενώ του ιταλικού αντίστοιχου τίτλου υποχωρεί 1,8 μονάδα βάσης, στο 1,76%.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο μείον 0,35% ενώ του γαλλικού 10ετούς, με ίδια πορεία, διαμορφώνεται στο μείον 0,05%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury ενισχύεται 2,4 μονάδες βάσης, στο 2,05%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v