Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 2,34% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Στο επίκεντρο η κινεζική οικονομία, η οποία αναπτύχθηκε κατά 6,2% το β΄ τρίμηνο της χρονιάς, σε ετήσια βάση, με τον ρυθμό να είναι ο πιο χαμηλός των τελευταίων 27 ετών, αλλά να ευθυγραμμίζεται με τις προσδοκίες της αγοράς.

Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των περισσότερων κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, αν και οι θετικές ενδείξεις από την παγκόσμια οικονομία «πατάνε φρένο» στο ράλι της αγοράς ομολόγων.

Η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 6,2% το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, με τον ρυθμό να είναι ο πιο χαμηλός των τελευταίων 27 ετών, αλλά να ευθυγραμμίζεται με τις προσδοκίες της αγοράς. Την ίδια ώρα, η βιομηχανική παραγωγή και οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, δίνοντας ώθηση στους επενδυτές.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχωρεί 2,6 μονάδες βάσης, στο μείον 0,27%, του γαλλικού 10ετούς με παρόμοια κίνηση διαμορφώνεται στο 0,04%, του ισπανικού αντίστοιχου τίτλου με πτώση κατά 4,2 μονάδες βάσης, βρίσκεται στο 0,52%, ενώ του ιταλικού 10ετούς διολισθαίνει κατά 4,8 μονάδες βάσης, στο 1,68%.

Καθοδική τάση έχουν και τα ελληνικά yields. Του 10ετούς διαμορφώνεται στο 2,34%, ενώ του 5ετούς στο 1,32%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury ενισχύεται 2,1 μονάδες βάσης, στο 2,12%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v