Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Η Fed αναμένεται να ανακοινώσει μείωση των επιτοκίων της κατά 25 μ.β., ενώ οι επενδυτές περιμένουν να δουν αν θα υπάρξει guidance και για περαιτέρω μειώσεις. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης αυξάνουν τις προσδοκίες για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο.

Προς τα πρόσφατα χαμηλά τους υποχωρούν και πάλι οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης, με την σημερινή συνεδρίαση της Fed να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών, ενώ η ανησυχία για το ενδεχόμενο άτακτου Brexit αλλά και για την κατάσταση των σινοαμερικανικών εμπορικών διαπραγματεύσεων, στρέφουν τους επενδυτές στην ασφάλεια των ομολόγων.

Η Fed αναμένεται να ανακοινώσει μείωση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης σήμερα, ενώ οι επενδυτές περιμένουν να δουν αν θα υπάρξει guidance και για περαιτέρω μειώσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, η ΕΚΤ ανακοίνωσε σχεδιασμούς για νέα ποσοτική χαλάρωση, χωρίς όμως να προχωρά σε μείωση επιτοκίων. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης, ο οποίος υποχώρησε στο 1,1% τον Ιούλιο από 1,3% τον προηγούμενο μήνα, εκτιμάται πως θα ενισχύσει τις προσδοκίες της αγοράς ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής τον Σεπτέμβριο.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο -0,412%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,564%, του ισπανικού στο 0,319% και του ιρλανδικού στο 0,108%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στο 2,029%, του 7ετούς στο 1,673% και του 5ετούς στο 1,07%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v