Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στροφή στα ομόλογα για ασφάλεια

Η κλιμάκωση του σινοαμερικανικού εμπορικού πολέμου, οι μειώσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες αλλά και τα ανησυχητικά στοιχεία για τη γερμανική οικονομία, οδηγούν σε νέα χαμηλά τις αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης.

Συνεχίζεται το ράλι στα ομόλογα, καθώς η αποδυνάμωση του κινεζικού νομίσματος, η μείωση των επιτοκίων από τρεις κεντρικές τράπεζες αλλά και τα νέα προειδοποιητικά σημάδια για την ευρωστία της γερμανικής οικονομίας στέλνουν τους επενδυτές στην αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων, όπως τα κρατικά ομόλογα.

Χαρακτηριστικό είναι πως η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου μειώθηκε κατά 5 μ.β. στο χαμηλό του 1,66%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2016. Τα yields, όπως αναφέρουν οι Financial Times, έχουν καταγράψει πτώση 33 μονάδων βάσης αυτόν τον μήνα μόνο, λόγω της κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, που εδώ και καιρό είναι υπό του μηδενός, υποχωρούσε στο -0,576%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,49%, του ισπανικού στο 0,17% ενώ σε αρνητικό έδαφος βρίσκεται και το 10ετές ιρλανδικό yield, στο -0,028%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στο 2,05%, του 7ετούς στο 1,70% και του 5ετούς στο 1,12%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v