Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στα ομόλογα της ευρωζώνης

Η κλιμάκωση της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ-Κίνας και η πτώση του γουάν, φοβίζουν τους επενδυτές, που στρέφονται μαζικά στην ασφάλεια των κρατικών ομολόγων.

Σε αρνητικό έδαφος για πρώτη φορά στην ιστορία πέρασε σήμερα η απόδοση του 30ετούς ολλανδικού κρατικού ομολόγου, ενώ συνεχίζεται η υποχώρηση των αποδόσεων και των υπολοίπων ομολόγων της ευρωζώνης, καθώς κλιμακώνεται η εμπορική διένεξη ΗΠΑ-Κίνας και εντείνονται οι ανησυχίες για το Brexit.

Η Κίνα επέτρεψε την Δευτέρα την πτώση του γουάν πέραν των 7 γουάν ανά δολάριο για πρώτη φορά σε διάστημα μίας δεκαετίας. Σημάδι ότι το Πεκίνο ίσως επιθυμεί περαιτέρω υποχώρηση της ισοτιμίας του νομίσματός της στο πλαίσιο του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ.

Το ράλι της Παρασκευής συνεχιζόταν στα ομόλογα της ευρωζώνης και την Δευτέρα με τις αποδόσεις των περισσοτέρων 30ετών τίτλων να υποχωρούν κατά 4-5 μ.β.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο -0,522% και του 30ετούς στο -0,03%, του ιταλικού 10ετούς ομολόγου στο 1,51%, του ισπανικού στο 0,22% και του ιρλανδικού στο 0,01%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στο 2,02%, του 7ετούς στο 1,69% και του 5ετούς στο 1,11%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v