Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά επιτόκια σε όλα τα γερμανικά ομόλογα!

Η απόδοση του 30ετούς γερμανικού ομολόγου κινείται χαμηλότερα του 0%, ενώ του 10ετούς υποχωρούσε έως το -0,53% νωρίτερα, μετά τις ανακοινώσεις Τραμπ για νέους δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές.

Αρνητικά επιτόκια σε όλα τα γερμανικά ομόλογα!

Σε νέα ιστορικά χαμηλά «έστειλε» τις αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων η νέα κλιμάκωση του σινοαμερικανικού εμπορικού πολέμου, καθώς η ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ περί επιβολής δασμών 10% σε κινεζικές εισαγωγές ύψους 300 δισ. δολαρίων από την 1η Σεπτεμβρίου, προκάλεσε sell-off στις αγορές μετοχών και μαζική στροφή των επενδυτών σε ασφαλή καταφύγια, όπως τα ομόλογα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, ολόκληρη η καμπύλη των αποδόσεων των bunds είναι αρνητική: η απόδοση του 30ετούς γερμανικού ομολόγου κινείται χαμηλότερα του 0%, ενώ του 10ετούς υποχωρούσε έως το -0,53% νωρίτερα.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 1,56%, του ιρλανδικού στο 0,038%, του ισπανικού στο 0,23%, ενώ του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,05%, του 7ετούς στο 1,7% και του 5ετούς στο 1,11%.

Όπως εξηγούσαν αναλυτές, οι δασμοί εντείνουν την πίεση προς τη Fed να χαλαρώσει τη νομισματική της πολιτική, με την αγορά να προεξοφλεί τώρα πιθανότητα 60% για μια μείωση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 50 μ.β., μέχρι τη συνεδρίαση του Οκτωβρίου.
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v