Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,36% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Ηπιες κινήσεις σημειώνουν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, με το επίκεντρο να βρίσκεται στην πολιτική αβεβαιότητα σε Ηνωμένες Πολιτείες και Βρετανία. Ανοδικά το 10ετές Treasury.

Οι πολιτικές εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία συγκεντρώνουν τα φώτα της δημοσιότητας σήμερα.

Στην Ουάσιγκτον, οι Δημοκρατικοί παροτρύνουν ανθρώπους που ίσως έχουν περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ να πείσει την Ουκρανία να ερευνήσει τον πολιτικό αντίπαλό του, Τζο Μπάιντεν, να προσέλθουν και να ενημερώσουν, την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος δίνει μάχη για να συγκρατήσει την πτώση του εξαιτίας του σκανδάλου.

Την ίδια ώρα, ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωσε ότι η Βρετανία θα φέρει την ευθύνη σε περίπτωση Brexit χωρίς συμφωνία ενώ τόνισε ότι μαζί με τον Μισιέλ Μπαρνιέ εργάζονται εντατικά, διότι θα ήταν καταστροφικό για τη Βρετανία και την Ευρώπη αν η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς μια οργανωμένη διαδικασία.

Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς κινείται σταθεροποιητικά στο -0,28%, του γερμανικού 10ετούς επίσης και διαμορφώνεται στο -0,57%, του ισπανικού 10ετούς υποχωρεί 1,1 μονάδα βάσης, στο 0,14%, του ιταλικού 10ετούς με μικρή καθοδική τάση, διαμορφώνεται στο 0,82%.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Του 10ετούς στο 1,36% και του 5ετούς στο 0,73%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury ενισχύεται 2,5 μονάδες βάσης, στο 1,71%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v