Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,35% υποχωρεί το ελληνικό 10ετές, ανοδικά τα ευρωπαϊκά yields

Τα περισσότερα δεκαετή ομόλογα βλέπουν τις αποδόσεις τους 2-3 μονάδες βάσης υψηλότερα, με το βλέμμα στη συνέντευξη του Μάριο Ντράγκι στους FT. Σε αντίθεση, μικρή καθοδική τάση καταγράφουν τα ελληνικά yields.

Στο 1,35% υποχωρεί το ελληνικό 10ετές, ανοδικά τα ευρωπαϊκά yields

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων τη Δευτέρα, αφότου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, τόνισε ξανά την ανάγκη δημοσιονομικής πολιτικής για τη στήριξη της μακροπρόθεσμης προοπτικής ανάπτυξης του μπλοκ.

Σε συνέντευξη στους Financial Times ο κ. Ντράγκι δήλωσε ότι οι υψηλότερες κρατικές δαπάνες είναι «πιο επείγουσες από ποτέ» για να αντιμετωπιστεί η παγκόσμια επιβράδυνση. Είπε επίσης ότι μια μακροπρόθεσμη δέσμευση στην δημοσιονομική ένωση είναι ουσιώδης προκειμένου η ευρωζώνη να ανταγωνιστεί τις άλλες παγκόσμιες δυνάμεις.

Τα περισσότερα δεκαετή ομόλογα βλέπουν τις αποδόσεις τους 2-3 μονάδες βάσης υψηλότερα.

Η απόδοση του 10ετούς Bund ενισχύεται 2,6 μονάδες βάσης, στο -0,55%, του γαλλικού 10ετούς σημειώνει ίδια κίνηση, στο -0,25%, του ισπανικού αντίστοιχου τίτλου κατά 1,6 μονάδα βάσης, στο 0,16%, όπως και του ιταλικού 10ετούς, που διαμορφώνεται στο 0,84%.

Σε αντίθεση με την πορεία των ευρωπαϊκών ομολόγων, μικρή καθοδική τάση καταγράφουν τα ελληνικά yields. Του 10ετούς υποχωρεί 1,7 μονάδα βάσης, στο 1,35%, ενώ του 5ετούς, με πτώση κατά 1,4 μονάδα βάσης, φτάνει στο 0,72%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury ενισχύεται 3 μονάδες βάσης, στο 1,70%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v