Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,45% διατηρείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ελλάδα δανείστηκε με... αρνητικό επιτόκιο! Στη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων 3μηνης διάρκειας, το Ελληνικό Δημόσιο άντλησε το ποσό των 488 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο στο -0,02% από 0,095% που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία.

Στο 1,45% διατηρείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, με την αγορά να επικεντρώνεται στις μειωμένες ελπίδες για άρση του εμπορικού αδιεξόδου ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.

Η Ουάσιγκτον επέβαλε περιορισμούς σε βίζες προς κινέζους αξιωματούχους για την κράτηση και κακοποίηση μουσουλμανικών μειονοτήτων, ενώ στη μαύρη λίστα της μπήκαν και 28 κινεζικές εταιρείες, που έχασαν την πρόσβαση στην αμερικανική αγορά. Ο νέος γύρος των συνομιλιών αναμένεται να ξεκινήσει την Πέμπτη.

Οι αποδόσεις των δεκαετών κρατικών ομολόγων ενισχύονται κατά μία με δύο μονάδες βάσης.

«Υπάρχουν τόσες πολλές αρνητικές ειδήσεις και μικτά πρωτοσέλιδα… », σημειώνει ο Matthew Cairns, υπεύθυνος στρατηγικής της Rabobank.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς κινείται ανοδικά κατά 2,7 μονάδες βάσης, στο -0,56%, του γαλλικού 10ετούς, με ίδια κίνηση, φτάνει στο -0,27% ενώ του ισπανικού αντίστοιχου τίτλου στο 0,14% και του ιταλικού 10ετούς στο 0,97%.

Σταθεροποιητικές κινήσεις σημειώνουν τα ελληνικά yields. Του 10ετούς διαμορφώνεται στο 1,45% και του 5ετούς στο 0,71%.

Νωρίτερα, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ελλάδα δανείστηκε με... αρνητικό επιτόκιο! 

Στη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων 3μηνης διάρκειας, το Ελληνικό Δημόσιο άντλησε το ποσό των 488 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο στο -0,02% από 0,095% που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία. Η έκδοση υπερκαλυφθηκε κατά 2,71 φορές από 1,59 προηγουμένως.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury ανέρχεται μία μονάδα βάσης, στο 1,55%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v