Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,37% το ελληνικό 10ετές, ανοδικά τα ευρωπαϊκά yields

Στην ομιλία του Μάριο Ντράγκι από την Αθήνα στρέφεται η προσοχή των επενδυτών. Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς ενισχύεται 3 μονάδες βάσης, στο -0,23%, όπως και του γερμανικού 10ετούς που φτάνει στο -0,53%.

Στο 1,37% το ελληνικό 10ετές, ανοδικά τα ευρωπαϊκά yields

H ομιλία Ντράγκι από την Αθήνα, τα στοιχεία της αμερικανικής μεταποίησης, η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας αλλά και το Brexit βρίσκονται στο επίκεντρο των επενδυτών την Τετάρτη.

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι ζήτησε την Τρίτη μέτρα δημοσιονομικής στήριξης σε ολόκληρη της ευρωζώνη, ώστε να τονωθούν οι επενδύσεις, λέγοντας ότι τα τελευταία βήματα που
έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση δεν επαρκούν. 

Ο Ντράγκι , τον οποίο διαδέχεται η Κριστίν Λαγκάρντ τον επόμενο μήνα, απηύθυνε νέα έκκληση προς τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να βγάλουν την οικονομία από την ύφεση, συμπληρωματικά
της υπερβολικά χαλαρής πολιτικής της ΕΚΤ. 

"Η πιο αποτελεσματική απάντηση. ..θα ήταν φιλοεπενδυτικά μέτρα σε επίπεδο ευρωζώνης," δήλωσε ο Ντράγκι σε ομιλία του στην Αθήνα.

Data και εμπορικές εξελίξεις από ΗΠΑ

Ο δείκτης μεταποίησης του ινσιτούτου ISM υποχώρησε στις 47,8 μονάδες από τις 49,1 τον Οκτώβριο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από το 2009.

Σημειώνεται ότι οποιαδήποτε μέτρηση κάτω από τις 50 μονάδες καταδεικνύει συρρίκνωση του μεταποιητικού τομέα.

Στο επίκεντρο παραμένουν οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας, καθώς ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

Η τελική πρόταση του Τζόνσον

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα κάνει σήμερα την «τελική προσφορά» του στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη σύναψη «δίκαιης και λογικής» συμφωνίας για το Brexit

Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς ενισχύεται 3 μονάδες βάσης, στο -0,23%, όπως και του γερμανικού 10ετούς που φτάνει στο -0,53%.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, η απόδοση του ισπανικού 10ετούς κινείται ανοδικά κατά 1,8 μονάδες βάσης, στο 0,18%, ενώ του ιταλικού αντίστοιχου τίτλου κατά 1,5 μονάδα βάσης, στο 0,87%.

Σταθεροποιητικά κινούνται τα ελληνικά yields. Του 10ετούς διαμορφώνεται στο 1,37%, ενώ του 5ετούς στο 0,73%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury διατηρείται στο 1,64%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v