Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,38% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Ηπιες κινήσεις στις αγορές κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης. Τον νέο γύρο εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Πεκίνο αναμένουν οι επενδυτές, αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Μικρές μεταβολές σημειώνουν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, εν αναμονή του νέου γύρου εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση σημείωσαν οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες τον Αύγουστο, με πίεση από την αδύναμη εγχώρια ζήτηση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα συμβόλαια για made in Germany προϊόντα κινήθηκαν αρνητικά κατά 0,6% σε σύγκριση με τον Ιούλιο, με τη ζήτηση για κεφαλαιουχικά αγαθά να υποχωρεί κατά 1,6%, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς υποχωρεί 1,2 μονάδες βάσης, στο -0,29%, του γερμανικού 10ετούς, με ίδια κίνηση, διαμορφώνεται στο -0,59%, του ισπανικού αντίστοιχου τίτλου, με πτώση κατά 2,4 μονάδες βάσης, βρίσκεται στο 0,12%, ενώ του ιταλικού 10ετούς, διολισθαίνει κατά 1,1 μονάδα βάσης, στο 0,92%.

Μικρή ανοδική τάση καταγράφεται στην απόδοση του ελληνικού 10ετούς, κατά 2 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 1,38%. Σταθεροποιητικά κινείται η απόδοση του 5ετούς, στο 0,69%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury, μία μονάδα βάσης υψηλότερα, στο 1,52%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v