Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,38% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Η απόφαση για αμερικανικούς δασμούς σε ευρωπαϊκά προϊόντα αυξάνει τους κινδύνους ύφεσης που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Στο -0,56% η απόδοση του γερμανικού 10ετούς.

Στο 1,38% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Για πρώτη φορά την τελευταία εβδομάδα υποχωρούν οι αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων την Πέμπτη, μετά την απόφαση για επιβολή αμερικανικών δασμών σε ευρωπαϊκά προϊόντα.

Οι υπηρεσίες του αμερικανού αντιπροσώπου για το εμπόριο (USTR) δημοσιοποίησαν χθες Τετάρτη τον κατάλογο των ευρωπαϊκών εισαγόμενων προϊόντων στα οποία θα επιβληθούν επιπρόσθετοι δασμοί ύψους από 10% ως 25%.

Μια απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) που ανακοινώθηκε χθες και αποφαίνεται ότι η Airbus έλαβε αθέμιτα επιδοτήσεις άνοιξε τον δρόμο για την επιβολή των επιπρόσθετων αμερικανικών δασμών. Ο USTR θεωρεί προφανώς ότι την απόφαση να χορηγηθούν αθέμιτες επιδοτήσεις στη συγκεκριμένη αεροπορική βιομηχανία την πήραν συλλογικά οι χώρες της ΕΕ.

Οι εμπορικές αυτές κυρώσεις, που θα ακριβύνουν σημαντικά μια πλειάδα προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, θα εφαρμοστούν από την 18η Οκτωβρίου.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχωρεί 2,1 μονάδες βάσης, στο -0,56%, του γαλλικού, με ίδια κίνηση, διαμορφώνεται στο -0,27%, του ισπανικού αντίστοιχου τίτλου, με πτώση κατά 2,2 μονάδες βάσης, φτάνει στο 0,15%, ενώ του ιταλικού 10ετούς, κατά 2,3 μονάδες βάσης χαμηλότερα, βρίσκεται στο 0,87%.

Ηπια ανοδική τάση (κατά 1,4 μονάδα βάσης) καταγράφεται στα ελληνικά yields. Του 10ετούς διαμορφώνεται στο 1,38% και του 5ετούς στο 0,73%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v