Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύονται τα ομόλογα της ευρωζώνης με το βλέμμα στη Μ. Ανατολή

Καθώς αυξάνονται οι γεωπολιτικές εντάσεις, υποχωρούν οι μετοχές, κάνουν ράλι οι τιμές του πετρελαίου ενώ οι επενδυτές στρέφονται σε επενδυτικά προϊόντα ασφαλούς καταφυγίου, όπως το ελβετικό φράγκο, τα γερμανικά και τα αμερικανικά ομόλογα.

Ενισχύονται τα ομόλογα της ευρωζώνης με το βλέμμα στη Μ. Ανατολή

Σε χαμηλό δύο εβδομάδων η απόδοση του 10ετούς Bund μετά το υψηλό επτά μηνών στο οποίο «σκαρφάλωσε» χθες, μετά τις αεροπορικές επιθέσεις των ΗΠΑ που κόστισαν τη ζωή κορυφαίου Ιρανού στρατηγού.

Καθώς αυξάνονται οι γεωπολιτικές εντάσεις, υποχωρούν οι μετοχές, κάνουν ράλι οι τιμές του πετρελαίου και ενισχύονται τα επενδυτικά προϊόντα ασφαλούς καταφυγίου, όπως το ελβετικό φράγκο, τα γερμανικά και τα αμερικανικά ομόλογα.

«Η αγορά παραμένει υποτονική λίγο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς», σημειώνει ο Christian Lenk, στέλεχος της DZ Τράπεζας στη Φρανκφούρτη. «Οι συνέπειες της αεροπορικής επίθεσης δεν είναι ακόμη προβέψιμες και οι εντάσεις παραμένουν υψηλές στην περιοχή».

Τα γερμανικά yields κινούνται χαμηλότερα, με την απόδοση του 10ετούς Bund να χάνει 5,2 μονάδες βάσης και να φτάνει στο -0,27%.

Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς υποχωρεί 4,5 μονάδες βάσης, στο 0,03%, ενώ στον ευρωπαϊκό Νότο η απόδοση του 10ετούς ισπανικού διολισθαίνει 4,8 μονάδες βάσης, στο 0,40% και του ιταλικού αντίστοιχου τίτλου με πτώση κατά 6,7 μονάδες βάσης, διαμορφώνεται στο 1,35% και στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Χαμηλότερα κινούνται και οι αποδόσεις των ελληνικών τίτλων. Του 10ετούς υποχωρεί 3,7 μονάδες βάσης, στο 1,41% ενώ του 5ετούς με πτώση 9,8 μονάδων βάσης, φτάνει στο 0,50%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury διολισθαίνει 6,3 μονάδες βάσης, στο 1,82%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v