Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προτίμηση στην ασφάλεια των ομολόγων δείχνουν οι επενδυτές

Η γεωπολιτική ένταση που πυροδότησαν οι ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή οδήγησε τις αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων μακριά από τα πολύμηνα υψηλά τους.

Προτίμηση στην ασφάλεια των ομολόγων δείχνουν οι επενδυτές

Στο ασφαλές καταφύγιο των γερμανικών κρατικών ομολόγων στράφηκαν πολλοί επενδυτές, με αποτέλεσμα η απόδοσή του να υποχωρήσει σήμερα στα χαμηλά τριών εβδομάδων, καθώς η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν παραμένει στο κόκκινο.

Γενικά στα ευρωπαϊκά ομόλογα καταγράφεται μείωση των αποδόσεων οι οποίες είχαν φτάσει σε πολύμηνα υψηλά ακριβώς πριν γίνει γνωστό το χτύπημα των ΗΠΑ κατά του ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετους έχει υποχωρήσει στο -0,288, δεκαπέντε μονάδες χαμηλότερα από το κλείσιμο της Πέμπτης σε υψηλό επτά μηνών. Παράλληλα, η καμπύλη στα γερμανικά ομόλογα (σ.σ. διαφορά απόδοσης μεταξύ 10ετους και 2ετους) είναι σχεδόν στο πλέον «επίπεδο» σημείο των τελευταίων τριών εβδομάδων. Στις ΗΠΑ η απόδοση του 10ετους treasury βρίσκεται στο 1,80%, 1,8 μονάδες βάσης υψηλότερα.

Οι αναλυτές περιμένουν ότι δεδομένης της εικόνας της αγοράς κάποιες εκδόσεις κρατικών ομολόγων που αναμένονται αυτή την εβδομάδα θα πάνε καλά. Σε αυτές περιλαμβάνονται κινήσεις από Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία, χώρες που σχεδιάζουν να βγουν στις αγορές αυτή την εβδομάδα.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς υποχωρεί 2,4 μονάδες βάσης, στο 1,40%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v