Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,15% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Στην έκδοση 15ετούς ομολόγου αναφοράς προχωρά ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους. Το βιβλίο προσφορών άνοιξε σήμερα το πρωί. Καθοδικά το ελληνικό κόστος δανεισμού, σταθεροποιητικά τα ευρωπαϊκά yields.

Στο 1,15% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Στην έκδοση 15ετούς ομολόγου αναφοράς προχωρά ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους. Το βιβλίο προσφορών για την έκδοση άνοιξε σήμερα το πρωί ενώ στόχος είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η άντληση ποσού μεταξύ 2 και 2,5 δισ. ευρώ.

Καθοδικά κινείται το ελληνικό κόστος δανεισμού, μετά το χθεσινό ράλι. Η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί 4,2 μονάδες βάσης, στο 1,15% ενώ του 5ετούς με πτώση 13,5 μονάδων βάσης, βρίσκεται στο 0,32%.

Σταθεροποιητικά κινούνται τα ευρωπαϊκά yields την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να υπολογίσουν την επίπτωση που μπορεί να έχει ο κοροναϊός στις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές, καθώς πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, όπως το πόσο γρήγορα θα μπορούσε να περιοριστεί.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από 4.000 είναι τα κρούσματα. Η Γερμανία επιβεβαίωσε τον πρώτο ασθενή.

Τα σχέδια της Apple για ενίσχυση της παραγωγής του iPhone κατά 10% το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς μπορεί να μην επιτευχθούν λόγω της έξαρσης του κοροναϊού στην Κίνα, όπως μετέδωσε η Nikkei Asian Review, την Τρίτη.

Ηπιες μεταβολές –μικρότερες από μία μονάδα βάσης- σημειώνουν οι αποδόσεις των αποδόσεων ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων. Του 10ετούς γερμανικού στο -0,38%, του γαλλικού 10ετούς στο -0,13%, του ισπανικού 10ετούς στο 0,27%, ενώ του ιταλικού 10ετούς, με μεγαλύτερη πτώση (-3,7 μονάδες βάσης), διαμορφώνεται στο 1,006%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury κινείται 2,3 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 1,58%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v