Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό δύο εβδομάδων η απόδοση του 10ετούς Bund

Ανοδικά κινούνται και οι αποδόσεις των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, με ώθηση από τις προσδοκίες ότι ο κινεζικός ιός θα μπορούσε να περιοριστεί και πως θα μπορούσε να βρεθεί θεραπεία. Στο 1,17% του ελληνικού 10ετούς.

Σε υψηλό δύο εβδομάδων η απόδοση του 10ετούς Bund

Στο πιο υψηλό σημείο των τελευταίων δύο εβδομάδων ενισχύεται η απόδοση του 10ετούς Bund, την Πέμπτη, καθώς η απόφαση του Πεκίνου για μείωση κατά το ήμισυ των δασμών σε αμερικανικά προϊόντα αξίας $75 δισ. δίνει ελπίδες ότι η παγκόσμια οικονομία ίσως καταφέρει να αποφύγει το μεγάλο σοκ από την έξαρση του κορωνοϊού.

Ανοδικά κινούνται και οι αποδόσεις των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, με ώθηση από τις προσδοκίες ότι ο κινεζικός ιός θα μπορούσε να περιοριστεί και πως θα μπορούσε να βρεθεί θεραπεία.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς διαμορφώνεται στο -0,34%, του γαλλικού αντίστοιχου τίτλου στο -0,08%, του ισπανικού 10ετούς στο 0,31%, ενώ του ιταλικού στο 0,99%.

Ελαφρώς χαμηλότερα κινείται το ελληνικό κόστος δανεισμού, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί κατά 1,5 μονάδα βάσης, στο 1,17% και του 5ετούς, με πιο ισχυρή πτώση κατά 12 μονάδες βάσης, να φτάνει στο 0,34%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury διατηρείται στο 1,65%.
 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v