Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερα τα ευρωπαϊκά yields κόντρα στον κινεζικό ιό

Καθοδικά κινείται το ελληνικό κόστος δανεισμού, με την απόδοση του 10ετούς να χάνει 1,6 μονάδες βάσης και να φτάνει στο 1,16% και του 5ετούς να υποχωρεί 11 μονάδες βάσης, στο 0,33%.

Υψηλότερα τα ευρωπαϊκά yields κόντρα στον κινεζικό ιό

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά yields τη Δευτέρα, αντανακλώντας έναν πιο θετικό τόνο στις διεθνείς αγορές, παρά τον πανικό και το sell off που επικράτησε στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων βρίσκονται κατά 1-2 μονάδες βάσης υψηλότερα, ενώ οι ευρωπαϊκές μετοχές βρίσκονται επίσης σε θετικό έδαφος.

393 δισ. δολάρια «εξαϋλώθηκαν» από τον χρηματιστηριακό δείκτη της Κίνας τη Δευτέρα, ενώ οι επενδυτές προχώρησαν σε ισχυρή πώληση του κινεζικού γουάν και εγκατέλειψαν τα εμπορεύματα.

Οι φόβοι για την εξάπλωση του κορωνοϊού και την οικονομική επίπτωση οδήγησε σε sell off την πρώτη μέρα συνεδριάσεων στα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την έξαρση του ιού και τις διακοπές για το νέο Σεληνιακό Ετος.

Βουτιά 8% για τον δείκτη Composite στη Σαγκάη, ο οποίος κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Η απόδοση του 10ετούς Bund στο -0,43%, ενώ ενδεικτικό του πόσο προσεκτικοί είναι οι επενδυτές είναι η απόδοση του 30ετούς γερμανικού, που βρίσκεται στο 0,07%, λιγότερο από 10 μονάδες βάσης μακριά από το αρνητικό έδαφος.

Η απόδοση του 10ετούς γαλλικού στο -0,16%, του ισπανικού 10ετούς στο 0,23% και του ιταλικού αντίστοιχοι τίτλου στο 0,92%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury ενισχύεται 2,2 μονάδες βάσης, στο 1,54%.

Καθοδικά κινείται το ελληνικό κόστος δανεισμού, με την απόδοση του 10ετούς να χάνει 1,6 μονάδες βάσης και να φτάνει στο 1,16% και του 5ετούς να υποχωρεί 11 μονάδες βάσης, στο 0,33%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v