Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο χαμηλό ρεκόρ η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να βελτιώνεται και ενισχύονται οι πιθανότητες, η ΕΚΤ να αγοράσει ελληνικό χρέος βάσει του προγράμματος APS, τόνισε η επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ. Στο 1,14% υποχωρεί το 10ετές.

Σε νέο χαμηλό ρεκόρ η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Σε χαμηλό ρεκόρ υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου την Πέμπτη, μετά τις δηλώσεις της επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ και το πράσινο φως από τον ESM προς την Κύπρο για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων στο ΔΝΤ.

Η απόδοση του ελληνικού τίτλου διολισθαίνει κατά 4 μονάδες βάσης, στο 1,143%, μετά τη δήλωση Λαγκάρντ ότι είναι βέβαιη πως τα ελληνικά ομόλογα θα ενταχθούν τελικά στο QE της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). 

To κλίμα βοηθάει και η απόφαση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) να εγκρίνει την πρόωρη αποπληρωμή δανείων από την Κύπρο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), παραιτούμενο σχετικού δικαιώματός του.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς Bund ενισχύεται στο -0,35%, ενώ του γαλλικού 10ετούς στο -0,10%.

Η απόδοση του ισπανικού 10ετούς κινείται ελαφρώς ανοδικά, στο 0,30%, ενώ του ιταλικού αντίστοιχου τίτλου ενισχύεται (+2,5 μονάδες βάσης) στο 0,99%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury κινείται 1,2 μονάδα βάσης ανοδικά, στο 1,66%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v