Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ιστορικό χαμηλό η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Προς το 0,91% υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, ενώ και ο ιταλικός τίτλος επανέρχεται στην περιοχή του 1%. Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκιά της η Τράπεζα της Αγγλίας.

Ιστορικό χαμηλό καταγράφει η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, η οποία υποχωρεί κατά 3 μονάδες βάσης στο 0,917%, σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταδίδει το Reuters.

Η απόδοση του 7ετούς τίτλου κινείται στο 0,89% και του 5ετούς στο 0,22%.

Σημειώνεται ότι στη χθεσινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων, το επιτόκιο για τον 3μηνο τίτλο πέρασε σε αρνητικό έδαφος, και συγκεκριμένα στο -0,04%.

Πτωτικά κινούνται και οι αποδόσεις των υπολοίπων ευρωπαϊκών ομολόγων, αφού η αγορά αφομοίωσε τις νέες πωλήσεις ομολόγων από Γαλλία και Ισπανία συνολικού ύψους περίπου 14 δισ. ευρώ, με την απόδοση του ιταλικού 10ετούς να επανέρχεται στην περιοχή του 1%.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινείται και η απόδοση του γερμανικού bund, αντανακλώντας ενδεχομένως κάποια ζήτηση για τίτλους-ασφαλή καταφύγια λόγω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊου. 

Νωρίτερα το πρωί, η Τράπεζα της Αγγλίας αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της.

Το yield του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο -0,53%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου περίπου στο 1%, του πορτογαλικού στο 0,31% και του ισπανικού στο 0,27%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v