Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,02% το 10ετές ελληνικό yield

Καθώς αυτήν την εβδομάδα δεν αναμένονται οικονομικά στοιχεία, οι αγορές θα έχουν στραμμένη την προσοχή σε δυο βασικά γεγονότα: τα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης στις ΗΠΑ και την εξέλιξη των σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας.

Η βελτιωμένη διάθεση για τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου κινδύνου ενθαρρύνει τους επενδυτές να φύγουν από τίτλους-ασφαλή καταφύγια, αν και οι σινοαμερικανικές εντάσεις κρατούν σε περιορισμένο επίπεδο τα όποια κέρδη.

Στη βελτίωση του κλίματος συνέβαλαν τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή για την απασχόληση στις ΗΠΑ, με τα αμερικανικά yields να κινούνται ανοδικά για πρώτη φορά μετά από τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες πτώσης. Ωστόσο, καθώς αυτήν την εβδομάδα δεν αναμένονται οικονομικά στοιχεία, οι αγορές θα έχουν στραμμένη την προσοχή σε δυο βασικά γεγονότα: τα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης στις ΗΠΑ και την εξέλιξη των σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο -0,51%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 0,99%, του ισπανικού στο 0,27% και του πορτογαλικού στο 0,29%. Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,02%, του 7ετούς στο 0,73% και του 5ετούς στο 0,25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v