Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,07% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Του 10ετούς γαλλικού κινείται μία μονάδα βάσης ανοδικά, στο -0,20%, ενώ του γερμανικού 10ετούς, με ίδια κίνηση, φτάνει στο -0,47%.

Στο 1,07% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Αμετάβλητα στο 0% με 0,25% άφησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ την Τετάρτη, όπως αναμενόταν, ενώ παράλληλα έστειλε σήμα ότι θα τα διατηρήσει σε μηδενικά επίπεδα ως και το τέλος του 2023.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Fed τονίζει ότι «αναμένει να διατηρήσει μια υποστηρικτική νομισματική πολιτική» μέχρι ο πληθωρισμός να φτάσει στο 2% κατά μέσο όρο και οι μακροπρόθεσμες προσδοκίες για τον πληθωρισμό να εδραιωθούν στο 2%.

Το νέο ανακοινωθέν αντανακλά το νέο πλαίσιο νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας με βάση το οποίο ο πληθωρισμός θα επιτρέπεται να υπερβαίνει το 2% μετά από περιόδους χαμηλών πιέσεων στις τιμές.

Στο μέτωπο των δεδομένων, υποχώρησαν οι τιμές καταναλωτή στην ευρωζώνη τον Αύγουστο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία που επιβεβαίωσε τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

Οπως μεταδίδει το Reuters, οι τιμές καταναλωτή στις 19 χώρες του ευρώ κινήθηκαν καθοδικά κατά 0,4% τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με τον Ιούλιο. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή κινήθηκε αρνητικά (-0,2%) σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τη Eurostat.

Στην αγορά κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, η απόδοση του 10ετούς γαλλικού κινείται μία μονάδα βάσης ανοδικά, στο -0,20%, ενώ του γερμανικού 10ετούς, με ίδια κίνηση, φτάνει στο -0,47%.

Ανοδική τάση για την απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου –κατά μία μονάδα βάσης υψηλότερα, στο 1,07%, σταθερή του 5ετούς, στο 0,22%.

Κατά 1,3 μονάδα βάσης ενισχύεται η απόδοση του 10ετούς ισπανικού, στο 0,28%, ενώ του ιταλικού αντίστοιχου τίτλου, με ίδια κίνηση, βρίσκεται στο 0,98%.

Η απόδοση του 10ετούς Treasury παραμένει στο 0,68%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v