Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφορίζουν τα ευρωπαϊκά yields, στο 0,82% το ελληνικό 10ετές

Υψηλό 13 ετών χτύπησε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη, σε χαμηλό 7 μηνών η μεταποίηση. Στο -0,23% υποχωρεί τρεις μονάδες βάσης η απόδοση του 10ετούς Bund, στο 1,49% διατηρείται του αντίστοιχου Treasury.

Κατηφορίζουν τα ευρωπαϊκά yields, στο 0,82% το ελληνικό 10ετές

Συνεχίζει ανοδικά ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη, καθώς οι τιμές Ενέργειας κινούνται υψηλότερα, κάνοντας τους κεντρικούς τραπεζίτες σε όλον τον κόσμο να αναρωτιούνται πότε επιτέλους θα μειωθούν οι τιμές καταναλωτή.

Κατά 3,4% αναμένεται να έχουν αυξηθεί οι τιμές καταναλωτή στις 19 χώρες του ευρώ τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat. Είναι το πιο υψηλό σημείο των τελευταίων 13 ετών. Toν Αύγουστο ήταν στο 3,0%.

Παράλληλα, συνεχίζεται η επιβράδυνση της μεταποίησης στην ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο. Η έρευνα της ιδιωτικής εταιρείας IHS  Markit έδειξε ότι ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (ΡΜΙ) υποχώρησε στις 58,6 μονάδες έναντι πρώτης εκτίμησης για 58,7 κι ενώ τον Αύγουστο ήταν στις 61,4 μονάδες. Είναι το πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων 7 μηνών.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών και ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με το Bloomberg:

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v