Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βυθίζεται η τιμή του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Αλμα πάνω από 25 μονάδες βάσης για την απόδοση του ελληνικού 10ετούς, που φτάνει στο 4,37%, ενώ επτά μονάδες ανοδικά κινείται του 5ετούς, στο 3,02%. Σε υψηλό ετών παραμένουν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων.

Βυθίζεται η τιμή του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Ισχυρές πιέσεις ασκούνται στα κρατικά κόστη δανεισμού, μία μέρα μετά τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τις δηλώσεις της προέδρου της, Κριστίν Λαγκάρντ.

Εκτοξεύεται κατά 26 μονάδες βάσης η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, που φτάνει στο 4,37% (σ.σ. η απόδοση ανεβαίνει όταν πέφτει η τιμή), ενώ επτά μονάδες ανοδικά κινείται του 5ετούς, στο 3,02%. Στο 3,72% κινείται πιο σταθεροποιητικά η απόδοση του 10ετούς ιταλικού, μετά την προηγούμενη άνοδο κατά τέσσερις μονάδες βάσης, ενώ και του 10ετούς ισπανικού κάνει ήπιες κινήσεις, στο 2,63% μετά την προηγούμενη μικρή άνοδο κατά δυόμισι μονάδες βάσης.

Στο πιο υψηλό από το 2014 και στο 1,42% κινείτο νωρίτερα η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου, δείκτη αναφοράς για την ευρωζώνη, που πλέον σημειώνει μικρή πτώση κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 1,39% ενώ στο 1,97% -κοντά στο πιο υψηλό των τελευταίων οκτώ ετών- βρίσκεται του 10ετούς γαλλικού.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v