Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 8 ετών η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου

Η απόδοση του γερμανικού bund σκαρφάλωσε στο 1,535% τη Δευτέρα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2014.

Σε υψηλό 8 ετών η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου

Οι αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων εκτινάχτηκαν σε υψηλά πολλών ετών τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τη Fed και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός στις ΗΠΑ αυξάνει τα στοιχήματα ότι η Fed θα υιοθετήσει ακόμα πιο επιθετική στάση για να καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο την άνοδο των τιμών.

Την περασμένη εβδομάδα η ΕΚΤ έστειλε σήμα ότι μπορεί να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων 50 μονάδων βάσης τον Σεπτέμβριο, ενώ δεσμεύτηκε να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο, πυροδοτώντας sell-off στα ομόλογα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η απόδοση του γερμανικού bund σκαρφάλωσε στο 1,535% τη Δευτέρα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2014, ενώ η απόδοση του 2ετούς γερμανικού κρατικού ομολόγου ξεπέρασε το 1% για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2011, ανεβαίνοντας στο 1,028% με άνοδο 6 μονάδων βάσης.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς τίτλου ενισχύεται 4 μονάδες βάσης στο 3,888%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2014, με το spread με το γερμανικό 10ετές να διευρύνεται στις 238 μονάδες βάσης, τη μεγαλύτερη διαφορά από τον Μάιο του 2020.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v