Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλά πολλών ετών για τις αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ομολόγων

Ο πληθωρισμός των ΗΠΑ για τον Αύγουστο ανεβάζει τα yields.

Υψηλά πολλών ετών για τις αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ομολόγων

Σε νέα υψηλά πολλών ετών ανήλθαν οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων κρατικών αμερικανικών ομολόγων και την ευρωζώνη μετά την έκπληξη των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν χθες.

Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου της Γερμανίας αυξήθηκε κατά 4 μονάδες βάσης, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2011 στο 1,438%. 

Η απόδοση του αμερικανικού 2ετούς ομολόγου έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2007 στο 3,804%, αυξημένη κατά 3 μονάδες βάσης.

Οι αναλυτές δήλωσαν ότι οι κεντρικές τράπεζες δεσμεύτηκαν να αυξήσουν επιθετικά τα επιτόκια για να συγκρατήσουν τον πληθωρισμό, παρά τους κινδύνους ύφεσης.

Παράλληλα, ανοδικά κινούνται και οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων. Του 10ετούς γαλλικού ενισχύεται δύο μονάδες βάσης, στο 2,30%, του αντίστοιχου γερμανικού με ίδια κίνηση βρίσκεται στο 1,74%, του 10ετούς ελληνικού κινείται ανοδικά κατά δύο μονάδες βάσης επίσης και φτάνει στο 4,24%. Ιδια κίνηση και τον υπόλοιπο Νότο, με την απόδοση το 10ετούς ισπανικού στο 2,87% και του αντίστοιχου ιταλικού στο 4,01%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v