Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι αγορές ευρωομολόγων

H Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης αυτή την εβδομάδα, αλλά ορισμένοι traders στοιχηματίζουν σε αύξηση 100 μονάδων βάσης. Η Τράπεζα της Ιαπωνίας και η Τράπεζα της Αγγλίας συνεδριάζουν επίσης αυτή την εβδομάδα.

Σταθεροποιητικά οι αγορές ευρωομολόγων

Ηπια κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Federal Reserve αυτή την εβδομάδα, μετά την τιμολόγηση περαιτέρω νομισματικής σύσφιξης, παρά τους αυξανόμενους κινδύνους ύφεσης.

Οπως σημειώνει το Reuters, η Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης, αλλά ορισμένοι traders στοιχηματίζουν σε αύξηση 100 μονάδων βάσης, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας και η Τράπεζα της Αγγλίας συνεδριάζουν επίσης αυτή την εβδομάδα.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου κινείται σταθεροποιητικά στο 1,77%, αφότου έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουνίου, στο 1,817% την περασμένη εβδομάδα.

Η απόδοση του 2ετούς Bund, πιο ευαίσθητη στις αυξήσεις των επιτοκίων, παραμένει σταθερή στο 1,54%, αφότου έφτασε σε νέο υψηλό 11 ετών, στο 1,62% την περασμένη Παρασκευή.

Ανοδο τριών μονάδων βάσης σημειώνει η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, στο 4,32%, ενώ αμετάβλητη διατηρείται του 5ετούς, στο 3,53%.

Ηπιες κινήσεις για την απόδοση του 10ετούς ιταλικού, στο 4,05% και του αντίστοιχου ισπανικού, στο 2,92%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v