Τα macro δεν "έπεισαν" τους αγοραστές στην Wall Street

Η μείωση του αριθμού νέων ανέργων κάτω απο τους 300.000 προκαλεί "αχνά χαμόγελα" στην Wall Street. Χωρίς εκπλήξεις η συνεδρίαση της ΕΚΤ, στο επίκεντρο οι ρωσικές κυρώσεις. Αύξηση κερδών 9,4% "δείχνουν" τα μέχρι στιγμής εταιρικά αποτελέσματα Q2.

Απέτυχε και σήμερα η προσπάθεια ανάκαμψης της Wall Street  και τα αρχικά θετικά πρόσημα μετατρέπονται σε μικτά κατά την εξέλιξη της συνεδρίασης.

Η συνεδρίαση στην Νέα Υόρκη ξεκίνησε με άνοδο που έφτασε το +0,5% καθώς η τακτική συνεδρίαση της ΕΚΤ ολοκληρώθηκε χωρίς εκπλήξεις ενώ ανακοινώθηκε μια ακόμη καλή στατιστική είδηση για την αμερικανική αγορά εργασίας.

Ωστόσο η ανάκαμψη δεν κράτησε πολύ και αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,03% στις 16.438 μονάδες, ο S&P σταθεροποιείται στις 1.920 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,18% υψηλοτερα στις 4.363 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε χθες με μικτά, σταθεροποιητικά πρόσημα.

Η μακροοικονομική εξέλιξη της ημέρας έδειξε ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει σε πορεία ήπιας αλλά σταθερής βελτίωσης. Ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε αισθητά κατά 14.000 την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική αγορά εργασίας και διολίσθησε κάτω από το "φράγμα" των 300.000 νέων ανέργων, δείχνοντας ότι οι εργοδότες δεν εμφανίζουν έντονη τάση απολύσεων.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η τακτική συνεδρίαση της ΕΚΤ και ιδιαίτερα τα σχόλια του κεντρικού τραπεζίτη της ευρωζώνης σχετικά με την ουκρανική κρίση και τις επιπτώσεις της στις μεγάλες οικονομίες της ηπείρου, όπως της Γερμανίας.

Τα ρωσικά αντίποινα που ανακοινώθηκαν χθες στον απόηχο των δυτικών κυρώσεων έχουν αυξήσει τους φόβους για τις επιπτώσεις στις επιχειρήσεις και την οικονομία της Ευρώπης.

Η μετοχή της Adidas βουλιάζει 4% στην Φρανκφούρτη επειδή ανακοίνωσε μείωση κερδών 16% και δήλωσε ότι δεν θα ανταποκριθεί στους στόχους κερδών 2015.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στην Wall Street, αποτελέσματα τριμήνου ανακοινώνουν σήμερα τα μεγέθη τους 17 εταιρίες του S&P 500, μεταξύ των οποίων η Keurig Green Mountain, η News Corp. και η CBS Corp.

Από τις μέχρι στιγμής ανακοινώσεις, εκτιμάται ότι η κερδοφορία των εταιριών του δείκτη αυξήθηκε 9,4% στο β΄ τρίμηνο ενώ οι πωλήσεις 4,2%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v