Η Ρωσία προκαλεί ανησυχία στη Wall Street

Απώλειες στη Wall Street με επίκεντρο την παρατεταμένη ένταση στις σχέσεις Ρωσίας- Δύσης. Καλά τα στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ. Ικανοποίησαν τα εταιρικά αποτελέσματα. "Άλμα" 5% για τη μετοχή της 21st Century Fox. Από το χαμηλό 6 μηνών ανέκαμψε το πετρέλαιο.

Πτώση στη Wall Street καθώς τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα και τα καλά στοιχεία απασχόλησης, πέρασαν σε δεύτερη μοίρα εξαιτίας της κλιμάκωσης της έντασης στην Ουκρανία.

Ειδικότερα η διεθνής κοινότητα εμφανίζεται ανήσυχη στο ενδεχόμενο εισβολής των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία με το πρόσχημα της παρουσίας ειρηνευτικής δύναμης στις περιοχές που σπαράζονται από τον εμφύλιο. Επιπλέον σήμερα ανακοινώθηκε και η λίστα με τα προϊόντα που μπλοκάρει την εισαγωγή τους η Ρωσία.

Στη Wall, o Dow Jones υποχώρησε 0,46% στις 16.368,27 μονάδες, ο S&P σημείωσε πτώση 0,56% στις 1.909,57 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,46% στις 4.334,97 μονάδες.

Στο μέτωπο της οικονομίας, οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν σε χαμηλό 14 ετών, την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα οι αιτήσεις μειώθηκαν αισθητά κατά 14.000, στις 289.000 συνολικά.

Από πλευράς εταιρικών ειδήσεων, η μετοχή της Mylan Inc. υποχώρησε 3% καθώς η διοίκηση υποβάθμισε τις προβλέψεις κερδοφορίας για το τρίτο τρίμηνο.

Στον αντίποδα ο τίτλος της 21st Century Fox ενισχύθηκε 5% καθώς η ταινία «X-MEN» αναμένεται να σπάσει ταμία και να εκτοξεύσει τα έσοδα του ομίλου.

Αντίστοιχα η μετοχή της Symantec Corp. κινήθηκε ανοδικά 1% αφού οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 3 δολ., σημειώνοντας πτώση 0,6% και αντίστοιχα το δικαίωμα της Coca Cola HBC υποχώρησε 5,8% στα 21,77 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, από το χαμηλό 9 μηνών ανέκαμψε το ευρώ έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3388 δολ. Παράλληλα το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε σε σχέση με το γεν στα 102,25 γεν.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 2,44%. Επιπλέον η απόδοση του αυστραλέζικου 10ετούς υποχώρησε κατά εννέα μονάδες βάσης στο 3,42%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,6% στα 97,53 δολ. ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 0,5% στα 1.315 δολ./oz.

 

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v