Συνεδρίαση ήπιων τόνων στην Wall Street

Σταθεροποιητικές διαθέσεις επκρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τους δείκτες S&P και Dow Jones να "κουρνιάζουν" στα επίπεδα ρεκόρ. Στο επίκεντρο η GM. Ηπιες οι διεθνείς συνεδριάσεις, με φωτεινή εξαίρεση το Χονγκ Κονγκ. Το πετρέλαιο στηρίζει τις ενεργειακέκς μετοχές.

Επιχείρηση σταθεροποίησης στα επίπεδα ρεκόρ καταβάλλουν οι βασικοί δείκτες στην Wall Street, με στήριξη από την ανάκαμψη του πετρελαίου που ωθεί τις ενεργειακές μετοχές.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί ανεπαίσθητα 0,03% στις 17.568 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,06% στις 2.033 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδείζει 0,04% στις 4.634 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε σε επίπεδα ρεκόρ την Παρασκευή, εξασφαλίζοντας κέρδη 0,7% στο σύνολο της εβδομάδας, ενώ και ο δείκτης Dow τερμάτισε σε ιστορικό ρεκόρ. Τα καλά στατιστικά για την αμερικανική οικονομία συνέχισαν να σκιαγραφούν υγιείς ρυθμούς ανάπτυξης, προσφέροντας στήριξη στις μετοχές.

Στην σημερινή συνεδρίαση δεν έχουν προγραμματιστεί μακροοικονομικές ανακοινώσεις και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου και άλλες επιχειρηματικές εξελίξεις.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η μετοχή της General Motors, που φημολογείται ότι παρήγγειλε μισό εκατομμύριο μίζες για επιδιόρθωση σε προβληματικά μοντέλα, δύο μήνες πριν την επίσημη ανακοίνωση ανάκλησης για λόγους ασφαλείας.

Φωτεινό σημείο στην σημερινή συνεδρίαση αποτελεί η αγορά του Χονγκ Κονγκ, όπου ο δείκτης Hang Seng ενισχυθηκε 0,8% μετά την ανακοίνωση αυτόματης συνεργασίας με το χρηματιστήριο της Σαγκάης.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται με μικρές, μικτές διακυμάνσεις.

Η τιμή του χρυσού διαμορφώνεται κοντά στα 1.170 δολάρια ανά ουγκιά.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη ενισχύεται 1,4% καθώς κλιμακώνονται πάλι οι γεωπολιτικές εντάσεις στην ανατολική Ουκρανία. Η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου προσφέρει στήριξη στους ενεργειακούς κλάδους των διεθνών χρηματιστηρίων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v