Στάση αναμονής για τις κεντρικές τράπεζες στην Wall Street

Ηπιες, μικτές διακυμάνσεις χαρακτηρίζουν τις συναλλαγές στην Wall Street, που αφομοιώνει τις μικτές στατιστικές κι επιχειρηματικές ανακοινώσεις της ημέρας. Ερχονται στο επίκεντρο οι κεντρικές τράπεζες. Ελαφρά ανάκαμψη για πετρέλαιο και χρυσό.

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τις στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας και συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις από το κρίσιμο μέτωπο των εμπορευμάτων.

Οι δίκτες άνοιξαν με μικτά πρόσημα, αλλά μετά την ευνοϊκή ανακοίνωση του δείκτη ISM, καθιερώνεται ήπια ανοδική τάση και ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,13% στις 17.902 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,13% στις 2.072 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,13% υψηλότερα στις 4.761 μονάδες.

Το χρηματιστήριο της Wall Street στην Νέα Υόρκη κατέθεσε χθες μίνι ράλι τιμών, μετά την προηγούμενη διορθωτική συνεδρίαση, παρακολουθώντας τις τιμές του πετρελαίου, που ανέκαμψαν χθες μετά από πολυήμερη πτώση.

Οι στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας συνεχίζουν να σκιαγραφούν μια οικονομία που αναπτύσσεται με σταθερούς ρυθμούς αλλά και ελαφρά κομπιάσματα.

Ανακοινώθηκε ότι οι νέες προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα της αμερικανικής απασχόλησης επιβραδύνθηκαν τον Νοέμβριο, καθώς οι εργοδότες πρόσθεσαν 208.000 νέες θέσεις στα μισθολόγια. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα συνολικά στοιχεία για την απασχόληση, που αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή, με τα μεγέθη για την ανεργία Νοεμβρίου.

Εν συνεχεία ανακοινώθηκε ότι η δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών της αμερικανικής οικονομίας επιταχύνθηκε τον Νοέμβριο και ο δείκτης ISM ενισχύθηκε στο 59,3 από 57,1 τον Οκτώβριο.

Αργότερα η κεντρική τράπεζα Federal Reserve θα κοινοποιήσει την οικονομική της έκθεση Beige Book, με τις εκτιμήσεις για την αμερικανική ανάπτυξη.

Με ενδιαφέρον αναμένεται επίσης αύριο Πέμπτη η τακτική συνεδρίαση της ΕΚΤ, που θα καθορίσει τον τόνο των επόμενων συνεδριάσεων για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στην Νέα Υόρκη, η μετοχή της Abercrombie & Fitch υποχωρεί 6% μετά την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων, που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες. Αργότερα θα ανακοινώσουν ετήσια μεγέθη και οι εταιρίες Guess και Aéropostale.

Η Puma Biotechnology βουλιάζει 4% καθώς ανακοίνωσε καθυστέρηση αίτησης για σκεύασμα κατά του καρκίνου του στήθους.

Θετικά είναι τα πρόσημα στις ευρωαγορές, εν αναμονή της συνεδρίασης της ΕΚΤ, αν και ο λονδρέζικος δείκτης FTSE 100 υποχωρεί παρακολουθώντας την παρουσίαση του σχεδίου προϋπολογισμού της κυβέρνησης.

Το συμβόλαιο Ιανουαρίου του αργού πετρελαίου κερδιζει κοντά 50 σεντς, μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού πετρελαϊκού ινστιτούτου για κάθετη πτώση στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ.

Οι τιμές του χρυσού ενισχύονται λίγο πάνω από τα 1.203 δολάρια ανά ουγκιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v