Ανοδος στη Wall με ώθηση από το ράλι στην ενέργεια

Υψηλότερα κινούνται οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά μετά το χθεσινό αρνητικό κλείσιμο. Άλμα 3% για το αργό, πάνω από τα 47 δολάρια. Άνοδος 1% για το χρυσό. Ράλι για το δολάριο. Απώλειες για τα αμερικάνικα treasuries. Κέρδη για Exxon Mobil και Chevron.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στη Wall Street, μετά από ένα πτωτικό σερί πέντε συνεδριάσεων στον S&P 500, καθώς τα κέρδη στις μετοχές των εταιρειών ενέργειας αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για την αιφνιδιαστική χθεσινή κίνηση της Τράπεζας της Ελβετίας.  

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,65% στις 17.436 μονάδες, ο S&P 500 κινείται 0,92% υψηλότερα στις 2.011, ενώ ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,90% στις 4.612 μονάδες.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι τιμές καταναλωτή υποχώρησαν 0,4% τον Δεκέμβριο, καταγράφοντας την μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από το τέλος του 2008, λόγω της βουτιάς στις τιμές της ενέργειας.

Σε ετήσια βάση ο δείκτης καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 0,8%. Πρόκειται για την μικρότερη ετήσια μέτρηση από το 2009.

Στην αγορά συναλλάγματος, ράλι καταγράφει το δολάριο μετά το χθεσινό σοκ που προκάλεσε η κίνηση της κεντρικής τράπεζα της Ελβετίας, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια. 

Το ευρώ υποχωρεί 0,4% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,158 δολάρια. 

Ο δείκτης Bloomberg Dοllar Spot Index, ο οποίος καταγράφει τις κινήσεις του δολαρίου έναντι 10 ανταγωνιστικών νομισμάτων, σημειώνει άνοδο 0,3% στις 1.139,43 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 3,03% στα 47,65 δολάρια ανά ουγκιά. Την Πέμπτη ο μαύρος χρυσός πραγματοποίησε βουτιά 5%.

Άνοδο 1% για το χρυσό, στα 1.278 δολάρια ανά ουγκιά, παραμένοντας σε υψηλό τεσσάρων μηνών.

Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των αμερικάνικων ομολόγων. Η απόδοση του 10ετους τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, σημείωσε μικρή άνοδο το πρωί της Παρασκευής μετά το χαμηλό των 1,705% που έπιασε την Πέμπτη. Αυτή την στιγμή καταγράφει πτώση 2 μονάδων βάσης στο 1,75%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, οι μετοχές της Exxon Mobil και της Chevron ενισχύονται πάνω από 1,2%.

Απώλειες 1,3% σημειώνει η μετοχή της Goldman Sachs. Η επενδυτική τράπεζα ανακοίνωσε βουτιά 29% στα έσοδα από συναλλαγές στο σταθερό εισόδημα.

 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v