Διορθωτική κίνηση στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Οι ελληνικές εξελίξεις βελτιώνουν την ψυχολογία στα δυτικά χρηματιστήρια, αλλά η Wall Street κινείται ελαφρώς διορθωτικά μετά τα ρεκόρ. Αρνητική επίδραση από τα εγχώρια macro. Νέα πτώση για το πετρέλαιο, στα $1.200 επέστρεψε ο χρυσός.

Η ελπίδα επίτευξης συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της, υποστηρίζει βελτίωση της επενδυτικής ψυχολογίας στα δυτικά χρηματιστήρια.

Στην Νέα Υόρκη κινητικότητα προκαλούν στην Wall Street και οι πλούσιες στατιστικές κι επιχειρηματικές ανακοινώσεις της ημέρας, ενώ ενδιαφέρον εμπνέει και η δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve.  

Σύμφωνα με τα πρακτικά της Fed, οι αξιωματούχοι δεν δείχνουν πρόθυμοι να προχωρήσουν σύντομα σε αύξηση των επιτοκίων εξαιτίας της διεθνής οικονομικής αβεβαιότητας.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,19% στις 18.013 μονάδες, ο S&P που χθες αναρριχήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ εμφανίζει πτώση 0,21% στις 2.096 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,09% χαμηλότερα στις 4.896 μονάδες.

Οι δείκτες της Wall Street έκλεισαν χθες με θετικά πρόσημα, καθώς φημολογήθηκε ότι η Ελλάδα θα ζητήσει εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια απεκόμισαν και σήμερα κέρδη στον απόηχο των ελληνικών εξελίξεων και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο 2007.

Στο αμερικανικό χρηματιστήριο, ανακοινώθηκε από το στατιστικό μέτωπο ότι οι τιμές χονδρικής παρουσίασαν μείωση ρεκόρ 0,8% τον Ιανουάριο, εξαιτίας της πρωτοφανούς πτώσης στο ενεργειακό κόστος.

Επιπλέον, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,2% τον Ιανουάριο, ενώ οι ιδιώτες οικονομολόγοι περίμεναν μεγαλύτερη αύξηση, κοντά στο 0,4%. Ενδειξη αδυναμίας για την δραστηριότητα στην αμερικανική βιομηχανία αποτέλεσε και η μικρή πτωτική αναθεώρηση των μεγεθών των τεσσάρων τελευταίων μηνών. 

Πλούσια είναι η συνεδρίαση σε επιχειρηματικές ανακοινώσεις κερδοφορίας δ΄ τριμήνου. Η Hilton Worldwide Holdings, η DISH Network, η Virgin America, η SolarCity, η Marathon Oil και η Marriott International.

Αρνητικά παραμένουν τα πρόσημα στις αγορές εμπορευμάτων. Το συμβόλαιο του πετρελαίου υποχωρεί 2,54% στα 52,08 δολάρια ανά βαρέλι. 

Το συμβόλαιο του χρυσού κινείται πτωτικά. Η τιμή του πολυτίμου μετάλλου, που υποχώρησε χθες 1,5% εμφανίζει σήμερα επιπλέον πτώση 0,71%και διαμορφώνεται στα 1.200 δολάρια ανά ουγκιά.

Η επενδυτική διάθεση για κίνδυνο πιέζει το κίτρινο μέταλλο, αλλά σημαντικό ρόλο παίζει και η έναρξη της εορταστικής περιόδου για την κινεζική πρωτοχρονιά, που προβλέπεται να περιορίσει την ζήτηση στην φυσική αγορά του χρυσού.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v