Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες μεταβολές στη Wall με τα macro στο επίκεντρο

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται στην αμερικανική αγορά. Στο προσκήνιο τα στατιστικά στοιχεία για αγορά εργασίας και παραγωγικότητα. Μικρά κέρδη για τον χρυσό.

Με μικρές μεταβολές κινούνται οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στο «μέτωπο» των μακροοικονομικών στοιχείων.

Ειδικότερα στις 263.000 διαμορφώθηκαν οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Αυγούστου.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν ανέλθει στις 261.000 αιτήσεις, ενώ οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν ότι θα αυξηθούν στις 265.000.

Παράλληλα ο δείκτης παραγωγικότητας υποχώρησε κατά 0,6% το δεύτερο τρίμηνο, ανάλογα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο δείκτης μεταποίησης PMI υποχώρησε στο 52 τον Αύγουστο, από 52,9 τον Ιούλιο. Η προσοχή της αγοράς στρέφεται στην αυριανή ημέρα, που προβλέπεται να ανακοινωθούν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας.

Στα εταιρικά νέα, πτώση υψηλότερη του 7% καταγραφεί η Salesforce καθώς το guidance της τεχνολογικής εταιρίας δεν φάνηκε να ικανοποιεί τους επενδυτές.

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται επίσης οι μετοχές των Macys, Apache, Vanguard, Clean Energy.

Αντίθετα άνοδο σημειώνει η μετοχή της EMC Corp, που αναμένεται από την άλλη εβδομάδα να συμπεριληφθεί στον δείκτη S&P 500. Κέρδη και για τη Semtech Corp, με αφορμή την αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της εταιρίας από επενδυτικό οίκο.

Κινητικότητα καταγράφεται και σε σειρά εισηγμένων όπως οι Vera Bradley, Smith & Wesson, Lululemon Athletica, που ανακοινώνουν αποτελέσματα μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Εν τω μεταξύ η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί κατά περίπου 0,5%, στα 44,4 δολάρια ανά βαρέλι. Ο χρυσός υποχωρεί ελαφρώς στα επίπεδα των 1.306 δολαρίων ανά ουγκιά.

Σταθεροποιητικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία τους να κυμαίνεται στο 1,11.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 18.392 μονάδες, καταγράφοντας οριακή πτώση 0,05%, ενώ ο S&P υποχωρεί 0,03%, στις 2.170 μονάδες.

Ο Nasdaq κινείται στις 5.219 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,1%.

Αρης Δαμουλάκης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v