”Μάχη” για το θετικό πρόσημο στη Wall

Σε θετικό έδαφος περνά η αμερικανική αγορά παρά τον προβληματισμό για τις προβλέψεις της Cisco και τις πωλήσεις της Wal Mart, καθώς μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, μερίδα επενδυτών σπεύδει να αξιοποιήσει τυχόν επενδυτικές ευκαιρίες. Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Σε θετικό έδαφος περνά η αμερικανική αγορά παρά τον προβληματισμό για τις προβλέψεις της Cisco και τις πωλήσεις της Wal Mart, καθώς μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, μερίδα επενδυτών σπεύδει να αξιοποιήσει τυχόν επενδυτικές ευκαιρίες.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά έκλεισε τελικώς σε αρνητικό έδαφος για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ακυρώνοντας τα πρωινά κέρδη.

Στη σημερινή επενδυτική ατζέντα, οι προβλέψεις της Cisco και οι πωλήσεις των εταιριών λιανικού εμπορίου και κυρίως της Wal Mart, κυριαρχούν.

Ωστόσο, μερίδα επενδυτών επικεντρώνεται στις επενδυτικές ευκαιρίες που προκύπτουν, ενισχύοντας την προσφορά και οδηγώντας την αγορά σε θετικό πρόσημο.

Στην αγορά, η μετοχή της Wal Mart υποχωρεί πλέον του 3% μετά την ανακοίνωση ότι οι πωλήσεις Ιανουαρίου ενισχύθηκαν κατά μόλις 0,5%, πολύ χαμηλότερα των αρχικών προβλέψεων.

Πτωτικά κινούνται οι περισσότερες μετοχές λιανικού εμπορίου μετά την ανακοίνωση ισχνών πωλήσεων τον Ιανουάριο.

Απώλειες άνω του 7% σε νέο χαμηλό 52 εβδομάδων καταγράφει ο τίτλος της Cisco Systems μετά την ανακοίνωση πρόβλεψης της εταιρίας για αύξηση των εσόδων κατά 10% στο γ’ οικονομικό τρίμηνο έναντι προσδοκιών για αύξηση κατά 15%. Στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε, η εταιρία ανακοίνωσε αύξηση των κερδών της κατά 7%.

Κέρδη καταγράφει η μετοχή της Pepsico μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.264 μονάδες με άνοδο 0,53%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 1,01%, στις 2.301 μονάδες. Κέρδη 0,97% για τον S&P 500, στις 1.339 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 2,58%, στις 5.724,1 μονάδες, ενώ ο DAX 30 έχασε 1,66%, στις 6.733,72 μονάδες. Απώλειες 1,92% για τον CAC 40, στις 4.723,8 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v