Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο η Wall λόγω οικονομικών στοιχείων

Τα αρνητικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν λίγο μετά το άνοιγμα αντέστρεψαν την τάση στην αγορά, αντισταθμίζοντας τις αρχικές ανοδικές διαθέσεις με επίκεντρο τον τεχνολογικό κλάδο. Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Τα αρνητικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν λίγο μετά το άνοιγμα αντέστρεψαν την τάση στην αγορά, αντισταθμίζοντας τις αρχικές ανοδικές διαθέσεις με επίκεντρο τον τεχνολογικό κλάδο.

Ειδικότερα, ο δείκτης των δεικτών της αμερικανικής οικονομίας υποχώρησε κατά 0,1% τον Ιανουάριο, ευθυγραμμιζόμενος με τις εκτιμήσεις, έναντι πτώσης 0,2% το Δεκέμβριο.

Πτώση ισχυρότερη των προσδοκιών εμφάνισε ο βιομηχανικός δείκτης Philadelphia Fed το Φεβρουάριο. Ειδικότερα, ο δείκτης υποχώρησε στο -24. Οι αναλυτές περίμεναν βελτίωση στο -10 από -20,9 τον προηγούμενο μήνα.

Η ύφεση που παρατηρήθηκε στην περιφέρεια της Philadelphia είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων 7 ετών και αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για οικονομική ύφεση στις ΗΠΑ.

”Τα μακροοικονομικά στοιχεία προκάλεσαν ένα μικρό ξεπούλημα, Αλλά το γεγονός ότι οι αποδόσεις των ομολόγων συνεχίζουν να κινούνται υψηλότερα δείχνει ότι τα επενδυτικά κεφάλαια στρέφονται σταδιακά στη χρηματιστηριακή αγορά”, σχολιάζει ο Peter Cardillo, αναλυτής της Avalon.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται το πετρέλαιο, μετά την αναπάντεχα ισχυρή εικόνα των αμερικανικών στρατηγικών αποθεμάτων, υποχωρώντας στα 97,3 δολάρια (-2,36%).

Κέρδη εμφανίζει ο τίτλος της Cisco μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Citigroup σε ”buy” από ”hold”.

Ράλι 9% για τον τίτλο της Research in Motion μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων για την αύξηση των συνδρομητών στο δ’ τρίμηνο.

Στο μέτωπο των εξαγορών, η ChoicePoint τίθεται στο επίκεντρο μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της από τη βρετανική Reed Elsevier έναντι 4,1 δισ. δολαρίων, σε premium 49% έναντι της τρέχουσας τιμής της μετοχής.

Ισχνά αποτελέσματα τριμήνου, αλλά καλύτερα των προσδοκιών, εμφάνισε η J.C. Penney, ανακοινώνοντας καθαρά κέρδη 430 εκατ. δολαρίων στο δ’ τρίμηνο.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.299 μονάδες με απώλειες 1,03%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,70%, στις 2.310 μονάδες. Πτώση 0,98% για τον S&P 500, που κινείται στις 1.346 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,65%, στις 5.932,20 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,96%, στις 4.858,85 μονάδες. Κέρδη 0,07% για τον DAX 30, στις 6.904,85 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v