Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Wal Mart τροφοδοτεί την άνοδο στη Wall

Σημαντικά κέρδη καταγράφει η αμερικανική αγορά στο άνοιγμα μετά τη χθεσινή αργία, με τους τρεις δείκτες να καταγράφουν κέρδη άνω του 1%. Οι επενδυτές επικεντρώνονται στη Wal Mart μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων, αλλά και στο ράλι της πετρελαϊκής τιμής. Ανοδικά και οι ευρωαγορές, με επιστροφή στις 6.000 για τον FTSE 100 και στις 7.000 μονάδες για τον DAX 30.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει η αμερικανική αγορά στο άνοιγμα μετά τη χθεσινή αργία, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στη Wal Mart μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων, αλλά και στο ράλι της πετρελαϊκής τιμής.

Στη σημερινή συνεδρίαση, το τέμπο δίνουν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων από την Wal Mart και τη Hewlett Packard, τα οποία εντείνουν το ενδιαφέρον των επενδυτών για τα blue chips.

Ωστόσο, οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει εξελίξεων για τους ασφαλιστές ομολόγων. Η Ambac Financial αναμένεται να ανακοινώσει σχέδιο άντλησης κεφαλαίων ύψους 2 δισ. δολαρίων για να διατηρήσει την αξιολόηση ΑΑΑ, σύμφωνα με την Wall Street Journal, με τον CEO να αναφέρει ότι εξετάζει split της μετοχής.

Στην ανταγωνιστική MBIA, η επιστροφή του Jay Brown ως διευθύνοντα συμβούλου και προέδρου μετά την παραίτηση του Gary DEunton αναμένεται να οδηγήσει σε εξελίξεις.

Στο επίκεντρο και η νέα άνοδος της πετρελαϊκής τιμής προς τα 97,4 δολάρια το βαρέλι με κέρδη 2%.

Στην αγορά, ισχυρά κέρδη 3,5% καταγράφει ο τίτλος της Wal Mart καθώς τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου υπερέβησαν τις εκτιμήσεις. Ωστόσο, οι προβλέψεις για το 2008 δεν ευθυγραμμίζονται με τις προσδοκίες.

Μετά το κλείσιμο αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Hewlett Packard.

O Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.475 μονάδες με άνοδο 1,03%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 1,15%, στις 2.348 μονάδες. Άνοδος 0,90% για τον S&P 500 στις 1.362 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,93%, στις 6.002 μονάδες, ενώ ο DAX 30 σημειώνει κέρδη 1,06%, στις 7.041 μονάδες. Κέρδη 1,15% για τον CAC 40, στις 4.917 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v