Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Wal Mart βελτιώνει το κλίμα στη Wall

Κέρδη στην αμερικανική αγορά μετά από δυο συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, με το κλίμα να βελτιώνεται μετά τα αποτελέσματα της Wal Mart, τα οποία αντιμετωπίζονται ως ενθαρρυντικά μηνύματα για τις καταναλωτικές δαπάνες στη χώρα. Κέρδη στο κλείσιμο για τις ευρωαγορές.

Κέρδη στην αμερικανική αγορά μετά από δυο συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, με το κλίμα να βελτιώνεται μετά τα αποτελέσματα της Wal Mart, τα οποία αντιμετωπίζονται ως ενθαρρυντικά μηνύματα για τις καταναλωτικές δαπάνες στη χώρα.

Ειδικότερα, στη σημερινή συνεδρίαση, το τέμπο δίνει η ανακοίνωση αποτελεσμάτων από την Wal Mart, οι προσδοκίες για τα αποτελέσματα της Hewlett Packard, αλλά και η άνοδος της πετρελαϊκής τιμής, παράγοντες οι οποίοι εντείνουν το ενδιαφέρον των επενδυτών για τα blue chips.

Ωστόσο, οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει εξελίξεων για τους ασφαλιστές ομολόγων. Η Ambac Financial αναμένεται να ανακοινώσει σχέδιο άντλησης κεφαλαίων ύψους 2 δισ. δολαρίων για να διατηρήσει την αξιολόηση ΑΑΑ, σύμφωνα με την Wall Street Journal, με τον CEO να αναφέρει ότι εξετάζει split της μετοχής.

Στην ανταγωνιστική MBIA, η επιστροφή του Jay Brown ως διευθύνοντα συμβούλου και προέδρου μετά την παραίτηση του Gary DEunton αναμένεται να οδηγήσει σε εξελίξεις.

Στο επίκεντρο και η νέα άνοδος της πετρελαϊκής τιμής προς τα 97,4 δολάρια το βαρέλι με κέρδη 2%. Ράλι για τους τίτλους των Exxon Mobil και Chevron.

Στην αγορά, ισχυρά κέρδη 4% καταγράφει ο τίτλος της Wal Mart καθώς τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου υπερέβησαν τις εκτιμήσεις. Ωστόσο, οι προβλέψεις για το 2008 δεν ευθυγραμμίζονται με τις προσδοκίες.

Μετά το κλείσιμο αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Hewlett Packard.

O Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.463 μονάδες με άνοδο 0,91%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,67%, στις 2.337 μονάδες. Άνοδος 0,88% για τον S&P 500 στις 1.361 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 0,34%, στις 5.966,9 μονάδες, ενώ ο DAX 30 ενισχύθηκε κατά 0,5%, στις 7.002,29 μονάδες. Κέρδη 0,49% για τον CAC 40, στις 4.885,83 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v