Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγή προσήμων στη Wall Street μετά τα στοιχεία για ανεργία

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, με το βλέμμα στο χτύπημα των ΗΠΑ στη Συρία και στα στοιχεία για την απασχόληση. Σε υψηλό πέντε μηνών ο χρυσός.

Εναλλαγή προσήμων στη Wall Street μετά τα στοιχεία για ανεργία

Με εναλλαγές προσήμων και στενό εύρος διακύμανσης κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την αγορά εργασίας και το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί μετά τη χθεσινή ξαφνική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία.

Ο Dow Jones κινείται 0,1% υψηλότερα στις 20,690 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,07% στις 5.883 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,14% στις 2.360 μονάδες. 

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 98.000 τον προηγούμενο μήνα, τις λιγότερες από τον προηγούμενο Μάιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 180.000 θέσεις εργασίας.

Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο η αμερικανική οικονομία είχε δημιουργήσει πάνω από 200.000 θέσεις εργασίας.

Εν τω μεταξύ, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες στο 4,5%. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Μάιο του 2007.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός κινείται 1,1% υψηλότερα στα 1.267 δολάρια ανά ουγγιά, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών. Το πολύτιμο μέταλλο λαμβάνει ώθηση από τη στροφή των επενδυτών σε ασφαλή καταφύγια, μετά το χτύπημα των ΗΠΑ στη Συρία και την αδύναμη μέτρηση για την απασχόληση.

Άνοδο 0,14% σημειώνει η τιμή του αργού, στα 51,77 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,0619 δολάριο/ευρώ.

Στο ταμπλό, βουτιά 3% σημειώνει η μετοχή της εταιρείας αθλητικών ειδών Under Armour, στα 18,47 δολάρια. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v