Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικό σερί τριών συνεδριάσεων στη Wall Street

Nέες απώλειες σημείωσε η Wall Street. Στο προσκήνιο οι γεωπολιτικές ανησυχίες, τα macro και τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου. Κέρδη για χρυσό και ασήμι. Μικρή άνοδος για το αργό.

Πτωτικό σερί τριών συνεδριάσεων στη Wall Street

Απώλειες κατέγραψαν για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες στη Wall Street με τους επενδυτές να εστιάζουν στα αποτελέσματα των εισηγμένων αλλά και τα μακροοικονομικά στοιχεία.

O Dow Jones έκλεισε στις 20.453 μονάδες με απώλειες 0,67%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,53%, στις 5.805 μονάδες. Απώλειες 0,68% για τον S&P 500, που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 2.328 μονάδες.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο ο Dow κατέγραψε απώλειες 1%, ο Nasdaq 1,2%, ενώ ο S&P υποχώρησε 1,1%.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν για ακόμη μια συνεδρίαση και οι γεωπολιτικές ανησυχίες.  Επικρατεί προβληματισμός για τις εντάσεις κυρίως στην Ασία, αναφέρουν χαρακτηριστικά αναλυτές της αγοράς, συμπληρώνοντας ότι οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονή.

Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη α΄ τριμήνου, από τις μεγάλες χρηματοοικονομικές εταιρείες αποτελέσματα ανακοίνωσαν σήμερα οι JP Morgan, Citigroup και Wells Fargo. Oι δύο πρώτες πέτυχαν μεγέθη ανώτερα των εκτιμήσεων, ενώ η τρίτη δεν ικανοποίησε την αγορά.

Τόσο η μετοχή της Citigroup όσο και της Wells Fargo έκλεισαν πτωτικά.

Aπό το δείκτη Dow πτώση κατέγραψαν, μεταξύ άλλων, οι μετοχές των JP Morgan, American Express, Wal-Mart, Chevron. Aντίθετα κέρδη σημείωσαν οι Disney και Visa.

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν Apple, Bank Of America και Exxon Mobil.

Στις ειδήσεις από το μακροοικονομικό «μέτωπο» η καταναλωτική εμπιστοσύνη βελτιώθηκε τον Απρίλιο, σκαρφαλώνοντας υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν αυξήθηκε στις 98 μονάδες από 96,9 το Μάρτιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι θα υποχωρήσει στις 96 μονάδες.

Παράλληλα οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ υποχώρησαν το Μάρτιο για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2016. Ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε 0,1% τον προηγούμενο μήνα, μετά από άνοδο 0,3% το Φεβρουάριο.

Σημειώνεται ακόμη πως ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας υποχώρησε στις 234.000 την εβδομάδα που έληξε στις 8 Απριλίου από 235.000 την προηγούμενη εβδομάδα, παραμένοντας κοντά σε χαμηλά 40 ετών.

Σε ό,τι αφορά τα εμπορεύματα υψηλότερα έκλεισαν χρυσός και ασήμι. Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου ενισχύθηκε 0,8% στα 1.288 δολάρια το βαρέλι. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τις 4 Νοεμβρίου. Το ασήμι έκλεισε 1,2% υψηλότερα στα 18,51 δολάρια ανά ουγκιά.

Οριακή άνοδο σημείωσε το αργό πετρέλαιο, στην τελευταία συνεδρίαση μιας εβδομάδας κατά την οποία ανέκτησε μεγάλο μέρος των απωλειών του Μαρτίου. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού έκλεισε 7 σεντς υψηλότερα, στα 53,18 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v