Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά η Wall με την ενέργεια στο προσκήνιο

Στάση αναμονής τήρησαν οι επενδυτές σήμερα στη Wall Street, καθώς περιμένουν τις ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου. Η άνοδος του πετρελαίου χάρισε κέρδη στις εταιρείες ενέργειας. Απώλειες για το χρυσό.

Σταθεροποιητικά η Wall με την ενέργεια στο προσκήνιο

Ηπιες μεταβολές κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τράπεζες και ενεργειακές εταιρείες να βρίσκονται στο προσκήνιο.

Οι επενδυτές τήρησαν στάση αναμονής καθώς περιμένουν τις ανακοινώσεις από τις εισηγμένες για τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου, εξηγούν αναλυτές της αγοράς. Οι πρώτες ανακοινώσεις αναμένονται την τρέχουσα εβδομάδα. Σύμφωνα με τη FactSet οι εισηγμένες στον S&P θα πετύχουν αύξηση 12% στα κέρδη α΄ τριμήνου σε ετήσια βάση.

Μερίδα αναλυτών απέδωσε τη σημερινή επιφυλακτικότητα και στις ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις, με τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Αίγυπτο και Σουηδία.

Στη σημερινή συνεδρίαση τα ισχυρότερα κέρδη σημείωσε ο ενεργειακός κλάδος, αντλώντας στήριξη από την ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών.

Από το Dow 30 κέρδη κατέγραψαν μεταξύ άλλων οι μετοχές των Caterpillar, Home Depot, Chevron, Εxxon Mobil, General Electric. Aντίθετα με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν Boeing, Intel, American Express.

Mε άνοδο υψηλότερη του 3% έκλεισε η μετοχή της Tesla ξεπερνώντας σε χρηματιστηριακή αξία τη Ford.

Με τα νέα κέρδη για την τιμή της μετοχής, η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών αυτοκινήτων αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση των εισηγμένων αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών σε όρους χρηματιστηριακής αξίας

Σε ό,τι αφορά τα εμπορεύματα η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου διολίσθησε 0,3% στα 1.253,9 δολάρια ανά ουγκιά. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η τιμή γύρισε πρόσκαιρα σε θετικό έδαφος, αγγίζοντας τα 1.258,9 δολάρια ανά ουγκιά. Το ασήμι κινήθηκε 1,3% χαμηλότερα στα 17,915 δολάρια ανά ουγκιά.

Αντίθετη πορεία από το χρυσό ακολούθησε το αργό, που ενισχύθηκε πάνω από τα 53 δολάρια. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού ενισχύθηκε 1,5% στα 53,04 δολάρια το βαρέλι.

Εν τω μεταξύ, σταθεροποιητικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία τους να διαμορφώνεται στα επίπεδα του 1,05.

Ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ουσιαστικά αμετάβλητος (+0,01%) στις 20.658 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,05%, στις 5.880 μονάδες. Στις 2.357 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο S&P με άνοδο 0,07%.

Αρης Δαμουλάκης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v