Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος στη Wall Street με στήριξη από το αργό

Yψηλότερα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, εν αναμονή της έναρξης των αποτελεσμάτων τριμήνου. Ανοδος 1% για το αργό. Ράλι 3% για τη μετοχή της Tesla, που ξεπέρασε την GM σε κεφαλαιοποίηση.

Μικρή άνοδος στη Wall Street με στήριξη από το αργό

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, λαμβάνοντας στήριξη από την άνοδο του αργού, με τους επενδυτές να αναμένουν την έναρξη της περιόδου των αποτελεσμάτων.

O Dow Jones ενισχύεται 0,18% στις 20.694 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,28% στις 5.894 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,24% υψηλότερα στις 2.361 μονάδες. 

«Μέχρι να ξεκινήσει η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων, δεν πιστεύω ότι πρέπει να περιμένουμε κάτι. Φυσικά υπάρχουν πολλές γεωπολιτικές εντάσεις» υποστηρίζει ο Πέτερ Καρντίλο, οικονομολόγος στην First Standard Financial.

«Αυτή την στιγμή, αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο αυτή την εβδομάδα είναι να ακούσω τους CEO’s των τραπεζών, που ανακοινώνουν αποτελέσματα την Πέμπτη» σημειώνει ο Πίτερ Μπούκβαρ, αναλυτής στην The Lindsey Group.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,03% στα 52,79 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,49% στα 1.251 δολάρια ανά ουγγιά.

 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,061 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,37%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla πραγματοποιεί άλμα 3%, σκαρφαλώνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό τη Δευτέρα. Η Piper Jaffray αναβάθμισε τη μετοχή σε «buy» από «neutral» και αύξησε την τιμή-στόχο κατά 65%, στα 368 δολάρια από 223 προηγουμένως.

Με τη νέα άνοδο στην τιμή της μετοχής, η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών αυτοκινήτων ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση την General Motors, ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση των εισηγμένων αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών με όρους κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v