Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγνοεί τις γεωπολιτικές εντάσεις η Wall Street

Hπια ανοδο καταγράφει η Wall Street. Στο προσκήνιο τα μακροοικονομικά στοιχεία αλλά και οι γεωπολιτικές εντάσεις στην Ασία. Aπώλειες καταγράφει το πετρέλαιο.

Αγνοεί τις γεωπολιτικές εντάσεις η Wall Street

Με θετική διάθεση επιστρέφουν από την αργία του Πάσχα οι επενδυτές της Wall Street, λαμβάνοντας αποστάσιες από τις γεωπολιτικές εξελίξεις και την κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Βόρεια Κορέα, που οδήγησαν τους δείκτες σε απώλειες την προηγούμενη εβδομάδα.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν αποκλείει καμιά επιλογή για να λυθεί το πρόβλημα των προγραμμάτων βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας, διεμήνυσε ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα, τονίζοντας ότι η «εποχή της στρατηγικής υπομονής» που επεδείκνυε η Ουάσινγκτον έναντι της Πιονγκγιάνγκ έχει λάβει τέλος.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,37% στις 20.529 μονάδες, ο ευρύτερος S&P σημειώνει άνοδο της τάξης του ο,31% στις 2.335 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει ο,39% στις 5.828 μονάδες. Σημειώνεται ότι το αμερικανικό χρηματιστήριο παρέμεινε κλειστό την Μεγάλη Παρασκεύη.

Kέρδη καταγράφουν μεταξύ άλλων οι μετοχές των Boeing, Caterpillar, IBM, Wal-Mart. Aντίθετα απώλειες σημειώνουν Αmerican Express, Merck, Pfizer.

Στα macro της ημέρας, αξιοσημείωτη πτώση εμφάνισε τον Απρίλιο ο δείκτης των συνθηκών μεταποίησης στην περιφέρεια της Νέας Υόρκης, πιθανή ένδειξη πως η ευφορία της επιχειρηματικής κοινότητας μετά την εκλογή Τραμπ έχει αρχίσει να ξεθωριάζει.

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης Empire States υποχώρησε στις 5,2 μονάδες τον Απρίλιο από το υψηλό δύο ετών των 16,4 μονάδων που ήταν τον Μάρτιο, διαψεύδοντας τις μέσες ετιμήσεις των αναλυτών που δεν ανέμεναν μεταβολή του δείκτη τον Απρίλιο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, ήπια πτωτικά στα 53 δολάρια το βαρέλι κινούνται τα συμβόλαια αργού τύπου WTI στις ΗΠΑ, ενώ ο χρυσός διαπραγματεύεται σε υψηλά 5,5 μηνών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v